Segueix-nos a les xarxes socials:

Valery Fernández i Koundé, en el duel contra el Barça.Marc Martí

Números de permanència però amb la guàrdia ben alta

El Girona tanca la primera volta amb un mètrica de punts de salvació tot i les dues darreres derrotes

El Girona ha tancat la primera volta amb dues derrotes consecutives però amb 21 punts que li permeten mantenir-se fora dels llocs de descens amb dos punts de coixí respecte al descens. Aquest, sens dubte, és el gran objectiu del club en l’any del retorn a Primera Divisió. De moment, tot i perdre contra Vila-real i Barça, les sensacions són bones i, el més important que ha canviat respecte el començament de temporada, s’han convertit en punts. Enrere han quedat els partits en què el Girona encisava amb el joc, però perdia i se n’anava amb els elogis i un copet a l’esquena de l’entrenador rival.

Ara bé, a punt d’encetar la segona volta, ni al club ni al vestidor hi ha cap mena de confiança. I és que tothom se’n recorda de la temporada 2018-19 en què l’equip es va desfer a la segona volta i va encadenar nou derrotes consecutives que el van condemnar al descens a Segona. Aquella sagnia futbolística i mental va deixar escarmentats molta gent a l’entitat, que no vol que es repeteixi.

En aquest sentit, i ratxes al marge, la realitat és que els 21 punts del Girona entren dins els paràmetres de salvació a la categoria. La permanència ha rondat normalment els 40 punts i fins i tot sovint amb menys n’hi ha hagut prou. Enguany, la igualtat a la zona baixa és màxima i la frontera amb la salvació podria anar més cara. La temporada passada, el Cadis es va salvar amb 39 i el Granada va baixar 38 en una jornada final d’infart. El Granada, al final de la primera volta, era 13è amb 22 punts i estava relativament tranquil. Llevant i Alabès, que ja ocupaven places de descens a la 19a jornada van acompanyar-lo cap a la categoria de plata.

Si es posa el focus en l’anterior etapa del Girona a Primera, es pot veure com en el primer exercici la salvació va anar molt barata (30 punts) mentre que en el segon, el suïcidi del Girona va resoldre la darrera plaça que mancava. En l’any de l’estrena (2017-18), els de Pablo Machín van tancar la primera part de la Lliga en la desena posició amb 26 punts i van acabar l’exercici còmodament salvats amb 51 en la mateixa posició. També va ser notable la primera volta amb Eusebio Sacristán (18-19). Llavors, l’equip tenia 24 punts i era novè a l’equador del campionat. Al final però, va baixar juntament amb Rayo i Osca que ja ocupaven zona de descens a la primera volta. Curiosament, tant el Girona de Machín com el d’Eusebio van fer més punts que l’actual de Míchel a la primera volta.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.