Segueix-nos a les xarxes socials:

Ciutadans avisa Puigdemont que si cedeix el cens per la consulta el podria denunciar

L'Agrupació de Ciutadans (C's) ha Girona ha entrat un escrit al registre de l'Ajuntament de Girona on adverteix a l'alcalde, Carles Puigdemont, que si cedeix el padró municipal per a la consulta independentista anuncada per al 9 de novembre podrien tirar endavant accions "d'exigència de responsabilitat tant administrativa com en el seu cas penal" que puguessin procedir.

La formació que encapçala Jean Marie Castel a Girona especifica que cedir el padró podria "vulnerar el nostre dret a la protecció de dades personals o qualsevol altre deure de secret aplicable".

En aquest sentit, el partit recorda que no es pot cedir el padró "per finalitats diferents de les previstes per la llei", i concreta que de manera particular no s'han de "cedir per la finalitat de ser utilitzat en l'elaboració d'un cens per a una consulta independentista".

El document també s'ha entregat al Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, i apunta que si "es tingués competència en la materia a la que es refereix la consulta, no hi hauria cap problema en sol·licitar les dades".

Prem per veure més contingut per a tu