Les Jornades de la Tòfona de Girona arriben a la 10a edició
L'objectiu és popularitzar aquest producte com a potenciador de sabor i demostrar que no és elitista
Girona celebra durant aquest mes de febrer les desenes Jornades de la Tòfona, impulsades pel col·lectiu Girona Bons Fogons i amb la participació de nou cuiners. L'objectiu és donar a conèixer la tòfona, un producte sovint considerat elitista però que, segons el president de Bons Fogons, Toni Vallory, "no ho és en absolut". Com ja és tradició, la presentació es va fer a l'antic teatre Odeon, on té el taller Joan Ensesa.
Els restaurants que formen part de Bons Fogons són La Banyeta, Cal Ros, El Celler de Can Roca, el Duc de l'Obac, Egg Gastronomia Massana, Occi, La Riera de Sant Martí Vell i Umai. Al llarg del febrer, aquests locals oferiran plats i ?postres on la tòfona tindrà un paper destacat. A la presentació d'ahir hi van assistir també cuiners dels col·lectius gastronòmics del pla de l'Estany, Osona Cuina i Cuina de l'Empordanet. La tòfona utilitzada enguany és de la Vall del Llémena.
L'alcalde, Albert Ballesta, va assegurar que la ciutat estarà al costat d'iniciatives com aquesta, que aporten "valor afegit", ja que la cuina "és cultura i patrimoni".
Més a Girona - Gironès
-
Ossos del Pirineu i trobada de sacaires per les Festes de Primavera de Girona
-
Presenten a Salt un conte infantil per identificar formes de discriminació
-
Comencen les obres del Xalet Soler de Girona per convertir-lo en la Casa de la Tecnologia
-
235 alumnes de 6è de primària ballen per l'equitat a Sant Gregori i reivindiquen la dansa com a eina per a la salut