Segueix-nos a les xarxes socials:

El passallís de l'Onyar ja està operatiu per al pas dels veïns

L'obra uneix Vila-roja, Mas Ramada i Font de la Pólvora amb la Creueta i només queda pavimentar els accessos

El passallís de l'Onyar ja està operatiu per al pas dels veïnsAjuntament de Girona

El passallís de l'Onyar que connecta els barris de Mas Ramada, Vila-roja i Font de la Pólvora amb la zona del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i el nucli de la Creueta ja està pràcticament acabat. De fet, ja s'hi pot passar caminant i, segons l'Ajuntament, només falta pavimentar part dels accessos que condueixen a la passera. Es preveu que les actuacions que queden s'acabin al voltant del 17 d'octubre.

Les actuacions en aquest punt van començar aquest estiu i l'objectiu dels treballs era substituir el gual inundable existent per un nou passallís, de dos metres d'amplada i més aixecat que el que hi havia fins llavors -1,30 metres per sobre de la llera del riu-, que fos permeable al possible pas de l'aigua. Les anteriors passeres que hi havia eren sistemàticament arrencades per l'aigua quan creixia el cabal o quedaven submergides durant dies.

Amb la nova passera, s'evitarà la sobreelevació en cas d'avinguda i quedarà fora d'ús menys dies a l'any que el pas que hi havia fins llavors. Les obres tenien un pressupost de 56.639,72 euros (IVA inclòs) i es van adjudicar per 44.717,06 euros, que és l'oferta que va fer l'empresa guanyadora del concurs públic, Aglomerats Girona.

Prem per veure més contingut per a tu