Segueix-nos a les xarxes socials:

Salt fomenta la rehabilitació dels blocs de pisos amb subvencions

Les ajudes prioritzaran les mesures per millorar la seguretat, informes ITE i millores d'instal·lacions interiors

Salt fomenta la rehabilitació dels blocs de pisos amb subvencions

L'Ajuntament de Salt treballa per fomentar la rehabilitació dels blocs de pisos plurifamiliars que tenen mancances en espais comuns a causa de la manca de manteniment i per l'envelliment dels edificis.

Des de l'àrea d'Habitatge s'han aprovat les bases de les noves subvencions de rehabilitació i adequació dels elements comuns en edificis plurifamiliars inclouen la redacció d'informes ITE (Inspecció Tècnica d'Edificacions), millores en temes relacionats amb la seguretat i la millora de les instal·lacions comunitàries i manteniment dels interiors dels blocs.

Les comunitats que poden concórrer en aquesta convocatòria són els d'edificis plurifamiliars destinats a ús predominantment residencial, i les agrupacions de comunitats "macrocomunitats", de tota la ciutat. Les bases per a les subvencions així com la convocatòria es publicaran al BOP i la previsió és que el termini per poder presentar les sol·licituds s'obri a principis d'agost.

El regidor d'Acció Social i Habitatge, Ferran Burch ha manifestat que "cal seguir fomentant polítiques d'habitatge per mantenir els espais comuns en els blocs d'habitatges en les degudes condicions de seguretat, i salubritat".

"Un nombre important de comunitats, especialment a la zona centre, es troben amb dificultats per fer front a aquests treballs de manteniment dels edificis comunitaris, així com les inspeccions tècniques dels edificis. L'objectiu d'aquesta nova convocatòria és millorar la seguretat i les condicions de les comunitats", ha afegit el regidor.

En concret per a aquest any 2018, l'Ajuntament ha pressupostat 130.000 € per a ajudes a comunitats, tal i com ja va fer l'any passat.

Els formularis i altres documents normalitzats es podran obtenir a la pàgina web de l'Ajuntament de Salt i/o a l'Oficina Local d'Habitatge (c/ Dr. Ferran, 7), que serà el departament encarregat de donar la informació i assessorament necessaris als interessats.

Les actuacions subvencionables s'hauran de finalitzar abans del 30 de novembre d'aquest any.

La darrera convocatòria d'ajuts a comunitaris d'aquest any impulsada per l'Ajuntament de Salt estava destinada a la instal·lació de càmeres de seguretat i portes a les sales de comptadors d'aigua i llum, amb un pressupost superior als 64.000€. Finalment, un total de 73 comunitats de veïns i veïnes de la ciutat s'hi han beneficiat.

Per l'alcalde de Salt, Jordi Viñas "Cal seguir ajudant a les comunitats per garantir la qualitat de vida de tots els Saltencs"

Prem per veure més contingut per a tu