Cuida el teu cor: Les 6 malalties cardíaques més greus :: Prensa Ibérica

Articles

Cuida el teu cor: Les 6 malalties cardíaques més greus

Les malalties de cor són des de fa dues dècades la causa principal de mortalitat al món. A nivell mundial, gairebé 18,6 milions de persones van morir per aquesta causa el 2019 i es preveu que aquest nombre segueixi en augment fins a arribar als 23 milions el 2030. Recordar-ho és una forma de conscienciar-nos i tenir present la importància de cuidar-nos el cor. Amb aquest motiu se celebra cada 29 de setembre el Dia Mundial del Cor.

El cor batega unes 115.000 vegades al dia, i bombeja 5 litres de sang per minut. Aquest bombament constant, a uns 2 quilòmetres per hora, és necessari perquè la sang arribi a totes les cèl·lules del cos, subministrant oxigen i nutrients perquè es mantinguin vives i recollint les substàncies de rebuig per a la seva posterior eliminació.

És, potser, el múscul més fort del nostre organisme, però també és un òrgan molt sensible i susceptible d'emmalaltir. A la vista de la seva transcendent funció, no és d'estranyar que les malalties cardíaques siguin la principal causa de mort al món.

Què és una malaltia cardíaca?

Una malaltia cardíaca és tot aquell trastorn que afecta l'estructura o fisiologia del cor, fent que aquest no pugui complir amb la seva funció.

Dins d'aquests grup destaquen l'infart agut de miocardi, la insuficiència cardíaca, la mort sobtada, l’arrítmia, la cardiopatia congènita i les valvulopaties.

Donada la seva elevada incidència i gravetat, és important conèixer quines són les afeccions cardíaques més comunes. A continuació analitzarem, amb ajuda dels especialistes de Quirónsalud, les seves causes, símptomes i factors de risc, així com els tractaments disponibles i mesures de prevenció.