Segueix-nos a les xarxes socials:

ESTUDI

Les motos, cosa d'homes

Un estudi demostra que el sector de les dues rodes continua sent molt masculí

Les motos, cosa d'homes

El sector de la moto encara és molt masculí, segons es desprèn de l'informe 'Les dues rodes a Espanya', publicat aquest dimarts per UNESPA, l'associació empresarial d'asseguradores. Segons les seves dades, les dones només representen, encara, el 7,5% del total de conductors de motos, una xifra que puja fins al 22% en el cas dels ciclomotors i fins al 19,6% en les escúters.

Amb tot, els percentatges dels vehicles de dues rodes estan per sota de la mitjana registrada en el conjunt de vehicles, que és del 25,5%, i especialment més baixa que la taxa en turismes, que és del 29,2%. "Les moteres són el 7,5%, encara hi ha camp per recórrer, tot i que això està canviant molt ràpid", ha assegurat el responsable d'anàlisi d'estudis d'UNESPA, Miguel Ángel Vázquez.

Segons ha indicat, la tendència a l'alça de les dones en el sector de les dues rodes serà similar a la que es va experimentar amb els cotxes fa uns anys. "Tenim el precedent dels turismes, que fa uns anys va canviar, i segueix canviant, i molt ràpid", ha dit.

En aquest sentit, ha assegurat que les dones a Catalunya i l'Estat van guanyar "molt ràpidament quotes de presència en els turismes". "Tinc la sensació que amb les motos passarà exactament el mateix", ha dit, tot i admetre les baixes xifres actuals.

L'anàlisi de les dades de l'informe també permet copsar que, pel que fa a les assegurances, un 99% tenen assignat un sol conductor i que, en aquests casos, el 86% són homes i només el 13% dones.

Pel que fa a l'1% d'opcions addicionals com les diverses combinacions entre dos conductors, la majoria són dos homes. Només 2 de cada 1.000 motos tenen com a segon assegurat una dona, i només 5 de cada 10.000 inclouen en l'assegurança dues dones conductores. Pel que fa a les assegurances d'una moto amb primera conductora dona i segon conductor home, només representen el 0,18%.

Prem per veure més contingut per a tu