Segueix-nos a les xarxes socials:

Com es reparteixen els diners d'una entrada de cinema?

De l'11 al 14 de maig moltes sales de cine celebren una nova edició de la Festa del Cinema

Com es reparteixen els diners d'una entrada de cinema?

Arriba la vuitena edició de la Festa del Cinema. Els dies 11, 12, 13 i 14 de maig nombroses sales de cinema del país es vesteixen de gala per acollir un gran nombre d'espectadors que es beneficiaran del preu reduït de les entrades.

Quatre dies, un més del que és habitual, per deixar-se portar per la màgia del setè art al preu reduït de 2,90 euros per entrada. Però aquest preu tan baix fa preguntar-se als cinèfils perquè la resta de l'any les entrades són cares. A continuació, expliquem com es reparteixen els diners de les entrades de cinema:

Qui fixa el preu de les entrades de cinema?

Són els propis cinemes els que fixen el preu de venda de cada cinema. El preu mitjà de les entrades ronda els 6,70 euros, però depenent de la ubicació i de la ciutat poden arribar fins als 9 euros.

Com es reparteixen els diners de l'entrada?

Del total del preu de l'entrada, el govern espanyol se n'emporta un 21% a través de l'IVA i les empreses de gestió de drets d'autor un 3%. La resta es divideix entre l'empresa distribuïdora de la pel·lícula, un 41,8%, i l'amo del cinema, un 34,2%, encara que aquests percentatges poden variar.

Quin percentatge és per als productors de cinema?

No hi ha una xifra exacta sobre el percentatge que reben les productores, però s'estima que rondaria el 30% del preu net de l'entrada de cinema.

Prem per veure més contingut per a tu