Segueix-nos a les xarxes socials:

"Àgora" estrena una nova etapa a TV3 amb Xavier Bosch de presentador

L'espai de debat renova el seu format i enceta el curs amb Miquel Iceta de convidat

"Àgora" estrena una nova etapa a TV3 amb Xavier Bosch de presentadordiari de girona

Després de 10 anys en antena al 33, on ha esdevingut una de les marques més ben valorades per part dels espectadors de la Televisió de Catalunya, Àgora fa, a partir d'aquesta nit, un salt a la graella de TV3. D'aquesta manera, la televisió pública aposta pels continguts informatius més seriosos en horari de màxima audiència. L'anàlisi de l'actualitat es combina amb un debat que atorga veu a tots els punts de vista.

El periodista Xavier Bosch, exdirector del diari Avui, serà el director i presentador del programa en aquesta nova etapa. Per primera vegada, Bosch es posarà davant de les càmeres per entrevistar els protagonistes de l'actualitat i agafar el relleu de Xavi Coral. Àgora continuarà apostant per l'actualitat, prioritzant les informacions polítiques i econòmiques, però canvia de format. El nou Àgora deixa de ser una tertúlia monotemàtica i s'inclina per una fórmula molt més oberta, on tinguin cabuda les entrevistes als protagonistes de les notícies de la setmana, els cara a cara entre dues opcions confrontades i el debat. El triple format vol aprofundir en cada esdeveniment, donant-hi el tractament que més convingui per singularitzar cada informació, fer més dinàmic el programa i interessar als espectadors.

Xavier Bosch (Barcelona, 1967) havia dirigit a TV3 els programes Un tomb per la vida, de Joaquim Maria Puyal, i Aquest any, cent!, juntament amb Antoni Bassas i Eduard Boet. És el creador d'espais radiofònics com Alguna pregunta més?, Cafè BavieraEl món a RAC 1. Bosch va ser cap de programes de RAC 1 des dels inicis i fins al 2008.

Avui dilluns, 21 de setembre, Xavier Bosch analitzarà l'inici del curs polític amb el viceprimer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya i portaveu del grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi, Miquel Iceta. Un curs amb una assignatura pendent de l'any anterior: la resolució sobre l'Estatut que fa el Tribunal Constitucional. També es tractarà la negociació dels pressupostos generals de l'Estat en el moment de crisi que vivim i l'augment dels impostos i es parlarà de les actuals relacions de Catalunya amb Espanya i de les eleccions de cara a la tardor del 2010.

Prem per veure més contingut per a tu