Després de 10 anys en antena al 33, on ha esdevingut una de les marques més ben valorades per part dels espectadors de la Televisió de Catalunya, Àgora fa, a partir d'aquesta nit, un salt a la graella de TV3. D'aquesta manera, la televisió pública aposta pels continguts informatius més seriosos en horari de màxima audiència. L'anàlisi de l'actualitat es combina amb un debat que atorga veu a tots els punts de vista.

El periodista Xavier Bosch, exdirector del diari Avui, serà el director i presentador del programa en aquesta nova etapa. Per primera vegada, Bosch es posarà davant de les càmeres per entrevistar els protagonistes de l'actualitat i agafar el relleu de Xavi Coral. Àgora continuarà apostant per l'actualitat, prioritzant les informacions polítiques i econòmiques, però canvia de format. El nou Àgora deixa de ser una tertúlia monotemàtica i s'inclina per una fórmula molt més oberta, on tinguin cabuda les entrevistes als protagonistes de les notícies de la setmana, els cara a cara entre dues opcions confrontades i el debat. El triple format vol aprofundir en cada esdeveniment, donant-hi el tractament que més convingui per singularitzar cada informació, fer més dinàmic el programa i interessar als espectadors.

Xavier Bosch (Barcelona, 1967) havia dirigit a TV3 els programes Un tomb per la vida, de Joaquim Maria Puyal, i Aquest any, cent!, juntament amb Antoni Bassas i Eduard Boet. És el creador d'espais radiofònics com Alguna pregunta més?, Cafè BavieraEl món a RAC 1. Bosch va ser cap de programes de RAC 1 des dels inicis i fins al 2008.

Avui dilluns, 21 de setembre, Xavier Bosch analitzarà l'inici del curs polític amb el viceprimer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya i portaveu del grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi, Miquel Iceta. Un curs amb una assignatura pendent de l'any anterior: la resolució sobre l'Estatut que fa el Tribunal Constitucional. També es tractarà la negociació dels pressupostos generals de l'Estat en el moment de crisi que vivim i l'augment dels impostos i es parlarà de les actuals relacions de Catalunya amb Espanya i de les eleccions de cara a la tardor del 2010.