Mentre Joaquín Reyes prepara el seu aterratge a Guasap! de Cuatro i Retorno a Lilifor a Neox, l'humorista sorprèn amb una altra sèrie d'animació: però en aquesta ocasió no per a adults, sinó per a nens. Els seus Monetes del espacio s'estrenaran el proper 20 d'octubre a Cartoon Nework, en una producció de 100 Balas que narrarà les peripècies de dos micos alienígenes que aterren al nostre planeta per estudiar els humans.

Després de diverses creacions en el terreny de l'animació adulta com Enjuto Mojamuto, Loqui and the Loquer o Súper Ñoño, Joaquín Reyes afronta amb entusiasme "el repte de dirigir-se al públic infantil". "És un projecte que em fa molta il·lusió perquè veig dibuixos amb els meus dos fills, i em venia de gust veure si som capaços de captar la seva atenció i fer que es diverteixin. Era una idea que sempre m'havia rondat pel cap", comenta Reyes.

A més de la idea i de la direcció, l'humorista manxec s'encarrega del disseny de personatges i de posar veu als dos monos. "Sempre enviem animals a l'espai, no? Doncs aquest cop són ells els que vénen a la Terra a recollir informació sobre els humans", apunta.

El guionista de La hora chanante afegeix que "els monos són uns animals molt graciosos que es fixen en tot allò que és curiós. Això és precisament el que li passa al més jove dels dos "monetes", que a cada episodi arriba fins a la nau per explicar-li al més gran, que mai no en surt, el que més li ha cridat l'atenció en la seva exploració. El resultat són situacions molt divertides", apunta.

Els guions de la sèrie estan escrits per Joaquín Reyes, Miguel Esteban i Raúl Ledesma, que crearan 25 minicapítols d'un minut de duració que s'emetran cada dia.