El president de la Forta, Jesús López Cabeza, considera que les televisions públiques no han de gastar en drets de retransmissions esportives perquè els "preus no es corresponen amb la seva utilitat" com a servei públic. En la seva intervenció en el Foro de la Nueva Comunicación, el president de la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics va opinar que, "si hi ha alternatives, no és dels continguts que han de tenir les televisions públiques".

"Els gestors, en època de bonança econòmica, hem compromès despeses molt elevades en la compra de continguts i drets que podrien anar més enllà que el que és la nostra ambició de servei públic de proximitat", va reconèixer López Cabeza.

Així mateix, també va assenyalar que hi ha "una bombolla respecte al cost de les retransmissions esportives" i que hi va haver "una desviació respecte del que era la necessitat percebuda per part dels ciutadans de la televisió pública". Finalment, López Cabeza va puntualitzar que en el passat "hi va haver una desviació" en comprar "costosos" drets per emetre esports del que ha de ser la "prioritat" d'una televisió pública.