El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, va dir ahir que Telemadrid ha tingut una caiguda d'ingressos d'entre 12 i 14 milions d'euros i que, en l'actualitat, li costa al Govern regional més de 100 milions d'euros, de manera que tancarà si no es prenen mesures per fer-ho "viable". González es va pronunciar així en resposta a la vaga de 24 hores que van celebrar ahir els sindicats, en protesta pel pla de reestructuració del canal que comporta l'extinció del contracte de, com a mínim, 925 persones d'una plantilla d'unes 1.200, és a dir, que afectaria un 80% dels treballadors.

L'informe, que va encarregar la direcció del canal a Deloitte-Cuatrecasas, té en compte no només l'extinció de llocs de treballs, sinó també l'"externalització de determinades àrees funcionals de Radio Televisión Madrid" que actualment són internes. El model que proposa la consultora implica la necessitat d'executar un acomiadament col·lectiu per tal d'adaptar-se la llei de pressupostos de la Comunitat de Madrid per al 2013 i complir així amb els objectius d'estabilitat pressupostària.

Els possibles acomiadaments lligats al pla de reestructuració van provocar la convocatòria d'una aturada de 24 hores per part del comitè d'empresa de la cadena, que ahir no va emetre programació de televisió ni de ràdio. Els sindicats van xifrar en un 97 per cent el seguiment de la vaga convocada contra la "privatització" de l'ens públic. La presidenta del Comitè d'Empresa, Teresa García, va afirmar "sentir-se enganyada" pel president de la Comunitat, en el sentit que "no ha complert les promeses d'una reestructuració no dramàtica". Els treballadors també denuncien que la cúpula directiva, que té els sous més elevats, no es veurà afectada per la reestructuració.