Encara que no portarà barret de xef, perquè ja porta vel, sor Lucía Caram, aquesta monja reivindicativa i inquieta es fica de ple en els fogons al nou programa de receptes que a partir l'1 d'abril emetrà Canal Cocina diàriament .

"No portaré barret de xef, ja tinc el vel, i, amb el cap tapat per duplicat, no em entrarien les idees: està bé que la tingui ventilada. Santa Teresa deia que entre les olles hi havia el Senyor, jo vaig anar a les olles a veure si el trobava i vaig trobar una bona cuina, no sé si vaig trobar al Senyor", ha confessat a Efe sor Lucía, en una entrevista telefònica.

A "Sor Lucía", nom del programa, aquesta religiosa argentina de l'ordre de les dominiques cuinarà plats monacals, però "no exclusivament", perquè ha intentat fer una cuina que estigui "a l'abast de tothom".

"Són receptes fàcils de fer però que també tenen el seu to divertit i la seva presentació. Crec que el tema de l'austeritat no està renyit amb una bona presentació i també amb certes alegries, com un flam de llet condensada que em va ensenyar la meva mare o un crema catalana", ha avançat.

Però, si el flam de llet és les postres destacat per sor Lucía, a l'hora de triar el seu "plat celestial" no hi ha dubte: el rostit, el mateix plat que compartiria amb "Francisco", nom amb el qual s'ha referit al papa.

Això sí, pel que fa a qui li serviria un plat picant, d'aquests "amb què has de beure molta aigua" , "el president del govern" , Mariano Rajoy, és la seva persona triada.

En el seu repertori de receptes tampoc faltaran unes clàssiques rosquilles d'anís passant per guisats , com el de carbassa amb patata, o les empanades tucumanes, típiques d'Argentina. Receptes que prepara per les monges del seu convent, les mateixes per als que, com ha signat, li "encanta cuinar".

"M'agrada molt cuinar a les monges de la meva comunitat. I, si hagués de organitzar un dinar per a gent, m'agradaria per dos col· lectius: per al meu equip de voluntaris, que s'hi està deixant la pell, i a tota la gent que ve al banc d'aliments", ha concretat.

Quant als seus " col·legues" de professió, sor Lucía destaca tres protagonistes dels fogons: Carlos Arguiñano , per "veure com arribar a la gent", Ferran Adrià, per considerar una persona "molt inquieta i lúcida", i a la cuinera argentina Petrona Gandulfo, l'autora d'un receptari tradicional argentí amb el qual la monja cuinava "de nena".