El Metro de Barcelona celebrarà el seu 90è aniversari amb la carrera subterrània Discovery Underground, en la qual 300 persones correran pel túnel entre les estacions d'Universitat i Gorg, de la línia 2, la matinada del 29 d'agost, un cop finalitzat el servei. La carrera, de 10 quilòmetres, està organitzada pel canal Discovery Max, que assumeix el seu cost, en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i no tindrà cap interferència amb la prestació normal del servei de metro. Els participants seran 300 persones seleccionades entre les que s'inscriguin a través de www.discoveryunderground.es, on, a més de deixar les dades personals, se'ls demanarà que expliquin el somni, la passió o la història per la qual creuen que han de córrer.

El primer tinent d'alcalde i president de TMB, Joaquim Forn, que va presentar ahir als mitjans aquest esdeveniment, va explicar que amb la carrera es vol "subratllar la valentia i l'empenta dels que van començar aquesta història fa 90 anys i homenatjar els qui fan possible que el metro funcioni cada dia i moltes nits com un rellotge, garantint la mobilitat de milers i milers de ciutadans". "Pensem que serà la més original de les activitats programades amb motiu del 90 aniversari de la xarxa de metro", va assenyalar Forn. El primer tram del Metro de Barcelona, el que permetia el trajecte entre les estacions de Catalunya i Lesseps, va ser inaugurat el 30 de desembre del 1924. Actualment, la xarxa de metro barcelonina té 7 línies, que sumen 102 quilòmetres i compten amb 141 estacions, i transporta cada dia una mitjana d'un milió de persones.

En la presentació de la carrera commemorativa hi van participar també Fernando Jerez, director general de Discovery a Espanya i Portugal, i Antonio Ruiz, director de màrqueting del canal de televisió per a Espanya i Portugal. El resultat de la carrera es podrà veure en un especial que emetrà el canal de divulgació.