The Knick, l'última sèrie de Steven Soderbergh que s'estrena al setembre a Canal +, està protagonitzada per Clive Owen en la pell d'un cirurgià de principis del segle XX qüestionat per una societat conservadora que encara no ha descobert els antibiòtics i afronta altes taxes de mortalitat.

Steven Soderbergh, guanyador d'un Oscar per la pel·lícula Traffic, dirigeix els deu episodis de la primera temporada de la sèrie, que s'endinsa en els passadissos de l'hospital Knickerbocker de Nova York.

Allà és on el prestigiós cirurgià John Thackery (Clive Owen), l'addicció a la cocaïna del qual és només comparable amb la seva ambició per la medicina, sobrepassarà a principis del segle XX els límits d'aquesta disciplina. Thackery lidera un equip de metges entre els quals es troba el seu protegit, el doctor Everett Gallinger (Eric Johnson), el jove Dr Bertie Chickering, Jr. (Michael Angarano) i el doctor Algernon Edwards (Andre Holland), un prometedor cirurgià que recentment li ha estat imposat. Jack Amiel i Michael Begler són guionistes i també productors executius de The Knick, al costat Gregory Jacobs (Behind the Candelabra), Steven Soderbergh, Mi?chael Sugar (Expedient Anwar) i Clive Owen.