El focus d'Històries de taula i llit se centra en els hotels, fondes i restaurants que són la part viva del país i part essencial de qualsevol sortida. En els deu capítols de la sèrie ens aproparem als establiments que tenen un perfil més humà i amb més "històries" per explicar. Coneixerem com van néixer, quina ha estat la seva trajectòria o els clients que hi han passat, a més de mostrar l'entorn i la diversitat territorial que els envolta. Són llocs entranyables, que les famílies no conceben només com un negoci sinó com una part de les seves vides.

La majoria d'indrets tenen una llarga trajectòria, transmesa de generació en generació, mentre que altres van ser aixecats pels qui encara hi són al capdavant, però tots són projectes personals o, si més no, singulars. Els establiments de la sèrie són el restaurant Hispània d'Arenys de Mar, a la província de Barcelona; el Grup Tragaluz, amb diferents Restaurants i un hotel a Barcelona; Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages; l'hostal Sport a Falset, Tarragona; Fonda Europa i la família Parellada; el Monestir de les Avellanes a Ós de Balaguer, Lleida; Mas Gallau a Cambrils; Motel Empordà a Figueres, Girona; Can Boix a Peramola, Lleida i l'hostal de La Gavina a s'Agaró, Girona.

El protagonista del primer capítol és el restaurant Hispània d'Arenys de Mar. Paquita i Lolita Reixach han estat tota la vida al capdavant d'un establiment que va començar com a benzinera, l'any 1952. La germana gran, Paquita, va arribar a Caldes d'Estrach amb 17 anys per despatxar al sortidor. Un dia, un transportista li va demanar si podia dinar alguna cosa i li va donar el que s'havia preparat per ella. A partir d'aquell moment, els camioners van fer del lloc una parada imprescindible. I la família sencera s'hi va abocar. Amb bons productes, receptes de la mare i una dedicació absoluta van anar convertint l'Hispània en referència indiscutible de la cuina clàssica catalana. Encara avui, Paquita i Lolita segueixen preparant diàriament, a les set del matí, els plats de les mestresses, i després atenen el menjador. Al programa, veiem la seva quotidianitat mentre transmeten la passió pel producte i la cuina de temps lent que evoquen celebritats que han passat pel local.