Aquesta nit, a partir de les 22.05 h, TV3 emetrà un repàs a l'any que s'acaba amb 2014. Parlem-ne, una proposta dels Serveis Informatius dirigida per Blanca de la Torre, amb realització de Ramon Millà i protagonitzada per set joves catalans que analitzen un 2014 carregat de contrastos. El 2014 ha estat un any d'impacte que quedarà per temps en la memòria col·lectiva.

El món ha assistit a la barbàrie més despietada, com ara la mort de ciutadans innocents a mans d'assassins fanàtics, i als successos més formidables que només existien en els somnis, com ara enganxar-se a la cua d'un estel.

El 2014 ha vist com s'aniquila un poble per l'enemistat amb el seu veí, però també l'encaixada entre dos països enemics que han decidit mirar-se a la cara després de 50 anys. Ha estat un any en què dos milions de ciutadans, arrenglerats, han format la bandera de Catalunya, uns ciutadans que han observat, crítics, com alguns centenars de polítics corruptes han ?desafiat la democràcia.

En aquest any de contrastos, la proposta del resum de l'any de TV3 ha estat reunir un grup de joves d'entre 18 i 26 anys i fer-los parlar entre ells de les seves idees, de les seves circumstàncies personals i les dèries col·lectives, dels somnis i de la realitat perquè tots sàpiguen qui tenen al costat i de què s'alimenta el pensament del seu veí.

L'atur, la corrupció, la política, la lluita ciutadana, l'educació, el procés sobiranista, l'abdicació de Joan Carles, la lluita dels joves subsaharians per arribar a Europa, la pobresa de casa o la malaltia de fora han estat els temes de conversa entre els protagonistes d'aquest programa especial. Un any farcit de moments que han preparat la societat per un 2015 que planteja molts reptes importants. Un any on moltes coses han canviat, s'han transformat o han evidenciat una forta escletxa social.