Els esdeveniments viscuts a Tunísia al gener del 2011 van provocar aixecaments massius a tot el món àrab. Va ser un moment històric que els periodistes que aleshores eren sobre el terreny no podien deixar passar i es van convertir en soldats a l'ombra a la recerca constant d'informació sobre el que estava passant; es convertiren en els ulls i les orelles del món, enmig dels conflictes més violents i de vegades a costa de les seves pròpies vides.

Lucas, Nicolás, Rémi, Nassim, Eyad i Ahmad són els reporters de guerra, els protagonistes del documental Reporter de guerra, que l'espai 60 minuts (23.30h, 33) emet aquesta nit. Les càmeras segueixen aquests sis reporters, en el seu perillós viatge des de Tunísia fins a Egipte, Líbia, Palestina i Síria.

El documental, una producció de Scorpion TV dirigida per Mohamed Amine Boukhris, premi al millor documental en el Malmo Arab Film Festival 2014, és el resultat de tres anys de feina i mostra imatges inèdites sobre el que van filmar els reporters de guerra. Entre imatges de bales perdudes i de runa, els reporters expliquen els seus records de la guerra, les nits d'insomni i la seva passió per la càmera. "La guerra és pitjor que les drogues", diu Rémi Ochlik.