Després d'un breu descans, En tierra hostil torna aquesta nit a Antena 3 a partir de les 22.30 hores amb un nou reportatge. En aquesta ocasió, les càmeres del programa s'endinsen al Brasil, concretament a Rio de Janeiro, amb l'enregistrament d'un viatge clandestí que fan emigrants espanyols.

Alejandra Andrade penetra a les faveles de Rio de Janeiro on viuen professionals que entren al país com a turistes i acaben convertint-se en immigrants il·legals. Al llarg del reportatge, Andrade comprovarà que és una pràctica habitual entre joves espanyols qualificats d'entre 25 a 35 anys, disposats a treballar a qualsevol preu en la professió per a la qual han estudiat.

L'equip arriba fins a les faveles de Rio de Janeiro on viuen professionals que entren al país com a turistes i acaben convertint-se en immigrants il·legals. Durant el rodatge del programa, es produeix en un dels moments més tensos dels darrers anys: s'està forjant l'ocupació policial d'un complex de faveles estratègic.

El programa de Jalís de la Serna i Alejandra Andrade s'ha convertit en tot un èxit. En les cinc primeres entregues, l'espai ha acumulat una audiència mitjana del 15,8% de share amb més de 3 milions d'espectadors.