"En aquest país, qui pugui dir que no ha pagat en negre em semblaria que menteix", afirma contundent el director i presentador de Salvados, Jordi Évole, en una entrevista, en la qual assegura que els dos candidats a les generals Pablo Iglesias i Albert Rivera no en són una excepció. "Tots dos reconeixen que han pagat en negre, però no crec que siguin grans quantitats", apunta rialler el català, sobre el cara a cara dels dos polítics amb el qual a les 21.30h a La Sexta, inaugurarà la temporada.

Espanya se situa en la Champions League de l'economia submergida, explica Évole, que espera que la crisi serveixi per canviar la situació, encara que admet que ell també ha pagat en negre en algun moment i recorda que amb vint anys va anar per primera vegada en un taller mecànic a reparar el seu cotxe. "Em van preguntar: "Amb IVA o sense IVA?", i em van dir que sense IVA era més barat, i vaig contestar, "Si és més barat, fes"", admet. "Ara he guanyat en consciència de per a què serveixen aquests impostos i ja no ho faig", assegura.

Després de la sonada preestrena del programa la setmana passada amb el cantant Julio Iglesias com a protagonista, Évole torna amb un debat "diferent", en què no hi haurà torns de paraules, ni temps, ni faristols, ni tan sols plató. Per fugir de la "pompa" i acostar els polítics als ciutadans, Évole es troba amb tots dos en un bar, emplaçat al barri obrer barceloní de Nou Barris, un terreny neutral on Ada Colau va guanyar les municipals amb el suport de Podem, i Ciutadans, les autonòmiques.

L'atur, la tributació, la Llei Mordassa, la corrupció, les ajudes a la dependència, Catalunya, les nacionalitzacions o les subvencions escolars són alguns dels temes que els dos dirigents tractaran en una conversa en la qual Rivera "comença molt fort", segons Évole, i Iglesias "es va recuperant". "M'ha agradat d'Albert Rivera que té en qüestions econòmiques conceptes i propostes molt clars, i de Pablo Iglesias, que a vegades a la política també li aplica filosofia i ideologia", reconeix Évole.

Sobre un possible cara a cara entre Mariano Rajoy (PP) i Pedro Sán?chez (PSOE), el periodista respon amb un "tant de bo", però adverteix que tampoc no cal ignorar altres formacions amb presència al Congrés, els partits nacionalistes.

Una de les propostes que Évole li ha fet al president del Govern és portar a la Moncloa una família perquè comparteixi un dinar amb ell, però encara no han rebut resposta.