Discovery Max ha firmat un acord per emetre en exclusiva els continguts de la companyia multimèdia nord-americana Vice. D'aquesta manera, i segons ha explicat la cadena, els espectadors podran gaudir, en obert, de bona part dels reportatges que han revolucionat el gènere periodístic, mostrant la realitat des d'una òptica directa, irreverent i sense censures.

A principis de 2016, Discovery Max estrenarà Vice, la sèrie d'actualitat, guanyadora d'un premi Emmy, que cada setmana mostrarà diferents realitats explicades per una àmplia xarxa de corresponsals en els punts més calents del planeta.

Amb aquests reportatges, Discovery Max renova la seva aposta pel gènere periodístic i documental com ja va fer amb altres produccions com La vida en llamas, Amazonas clandestino, del reporter David Beriain, o la sèrie documental Muros, que s'estrenarà també l'any vinent.

Periodisme transgressor

A partir dels assumptes que dominen l'actualitat del moment i dels temes que no tenen cabuda en els mitjans tradicionals, la sèrie de reportatges d'autor Vice recorre a l'estil documental per aportar una perspectiva única de la realitat que afecta el nostre present i influirà en el futur.

Vice treu a la llum la veritat que s'amaga sobre els efectes del canvi climàtic, la sobreexplotació dels recursos naturals i energètics del planeta, les guerres, els conflictes polítics i socials, la regulació de les fronteres, el tràfic de drogues o la infància robada, entre d'altres. Entre els treballs més reconeguts, s'hi troba un reportatge sobre l'EI.

El guardonat periodista Medyan Dairieh va passar tres setmanes a la ciutat siriana de Raqqa, el feu de l'organització terrorista per conèixer com s'entrenaven els milicians, com s'adoctrina els nens, com s'obliga els ciutadans a obeir les estrictes lleis o com els gihadistes europeus es preparen per portar a terme les seves accions terroristes.

Creada el 1994, Vice és una empresa de comunicació i creació de continguts que distribueix els seus programes a centenars de milions d'usuaris a tot el món. La compa?nyia, pionera a distribuir continguts interactius, compta amb una xarxa internacional de corresponsals.