Segueix-nos a les xarxes socials:

El president del CAC defensa analitzar el pluralisme de les cadenes estatals en eleccions

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, defensa que l'ens inclogui en el seu informe de pluralisme durant les eleccions les principals televisions estatals que es veuen a Catalunya, és a dir, TVE, Telecinco i Antena 3.

Segons va esgrimir ahir en una entrevista a Els Matins de TV3, tenen l'obligació de vetllar pels drets dels ciutadans catalans en matèria audiovisual i que la inclusió de les televisions estatals a l'informe permet disposar d'una radiografia més completa de l'oferta audiovisual que hi ha a Catalunya. "Analitzem igual el pluralisme polític en els mitjans catalans com en els espanyols que es veuen a Catalunya", va assenyalar. Loppacher també va constatar un diferencial important entre l'oferta de televisió en llengua castellana, que és del 80%, mentre que la catalana només assoleix el 20%. "Això s'hauria d'equilibrar", va afirmar.

En paral·lel, va assegurar que el "Llibre Blanc de l'Audiovisual de Catalunya" es troba quasi a punt i, segons va afegir, en altres països, el sector té un finançament millor, fruit del cànon que s'imposa als ciutadans. "Més recursos permeten incrementar la producció, dedicada a crear una major ficció", va apuntar com a camí per al futur.

Prem per veure més contingut per a tu