El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, defensa que l'ens inclogui en el seu informe de pluralisme durant les eleccions les principals televisions estatals que es veuen a Catalunya, és a dir, TVE, Telecinco i Antena 3.

Segons va esgrimir ahir en una entrevista a Els Matins de TV3, tenen l'obligació de vetllar pels drets dels ciutadans catalans en matèria audiovisual i que la inclusió de les televisions estatals a l'informe permet disposar d'una radiografia més completa de l'oferta audiovisual que hi ha a Catalunya. "Analitzem igual el pluralisme polític en els mitjans catalans com en els espanyols que es veuen a Catalunya", va assenyalar. Loppacher també va constatar un diferencial important entre l'oferta de televisió en llengua castellana, que és del 80%, mentre que la catalana només assoleix el 20%. "Això s'hauria d'equilibrar", va afirmar.

En paral·lel, va assegurar que el "Llibre Blanc de l'Audiovisual de Catalunya" es troba quasi a punt i, segons va afegir, en altres països, el sector té un finançament millor, fruit del cànon que s'imposa als ciutadans. "Més recursos permeten incrementar la producció, dedicada a crear una major ficció", va apuntar com a camí per al futur.