Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Vincenzo Labella, el productor de la minisèrie «Marco Polo», als 93 anys

Durant gran part de la seva carrera, el director i productor va impulsar nombrosos projectes sobre el món de la Bíblia

El passat dissabte va morir el productor, director, guionista i escriptor Vincenzo Labella a Los Angeles, a l'edat de 81 anys. Labella, nascut l'any 1925 al Vaticà, va començar la seva carrera com a director i productor el 1965 amb la pel·lícula E vene un uomo, la història basada en el diari del papa Joan XXIII. Posteriorment, l'italià va de dirigir la minisèrie bíblica sobre Moisès que es va emetre entre els anys 1974 i 1975.

L'any 1977 va fer un gran salt en la seva trajectòria, coproduint la sèrie Jesús de Nazaret, dirigida per Fran Zeffirelli i protagonitzada per Robert Power, Anne Bancroft i Laurence Olivier.

El 1982 fa un gir i fa la seva minisèrie més coneguda, Marco Polo, protagonitzada per Burt Lancaster, John Gielgud i John Houseman, emesa en més de 46 països. Amb aquesta, Labella va guanyar el seu únic Emmy el 1982 a millor sèrie limitada.

Des que va començar en el món de la ficció, Labella va ser guionista en 11 produccions. L'última que va realitzar va ser A Quiet Flows the Don, l'any 2006.

Prem per veure més contingut per a tu