Segueix-nos a les xarxes socials:

«Quan arribin els marcians» explora l'emergència cultural

L'últim programa de la temporada analitza la crisi del sector de l'art i explora les maneres amb què els artistes s'han adaptat a la pandèmia

«Quan arribin els marcians» explora l'emergència culturalccma

TV3 emet avui a les 23.15 h l'últim capítol del programa cultural Quan arribin els marcians. L'episodi final explorarà els efectes de la pandèmia de la covid-19 en la indústria cultural, a través de l'exemple d'artistes, de diversos sectors, que s'han hagut de reinventar.

Un d'ells és el guionista Mario Torrecillas, que va haver de suspendre el rodatge d'una pel·lícula amb Agustí Villaronga. Torrecillas, però, explicarà que tenen clar que la precarietat els acompanya sempre, amb pandèmia o sense. També hi participarà Carlos R. Ríos, director del D'A Film Festival, que va fer del D'A el primer festival de cinema online del país. Un altre exemple és el de la cantautora Judit Neddermann, que estava a punt de publicar un disc i es va quedar sense concerts. Entre altres coses, Neddermann va decidir impartir tallers de composició a través de Caixa de Ressonància, un projecte online que ha posat en marxa el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC) per donar suport als músics en aquesta crisi. El reportatge també donarà veu a Víctor Jiménez, un dels impulsors del projecte.

El format que presenten Júlia Bertran i Jofre Font també aprofundirà en la crisi que ja hi havia en el sector abans de la pandèmia. A través de professionals de la cultura, analitzaran aquesta alarma, el paper que hi té l'administració i, també, els ciutadans, comparant-ho amb el referent més pròxim, Europa. Ho faran amb Margarida Troguet, gestora cultural i vicepresidenta de CoNCA; Lluís Bonet, director Programa Gestió Cultural UB, i David Márquez Martín de la Leona, analista, gestor i consultor cultural.

Finalment, el programa farà un repàs dels festivals de música que es duen a terme aquest estiu arreu de Catalunya. Font i Beltran exploraran el procés de transformació que han hagut de fer els concerts per adaptar-se i sobreviure.

Prem per veure més contingut per a tu