Segueix-nos a les xarxes socials:

«Salvados» emet aquesta nit l’entrevista a Greta Thunberg

La jove activista sueca parla amb Gonzo, a La Sexta, dels perills que comporta el canvi climàtic i del que en pensen els seus detractors

«Salvados» emet aquesta nit l’entrevista a Greta Thunberg

La cimera del clima a Glasgow, que se celebra a la ciutat escocesa, ha tornat a tenir una protagonista: l’activista sueca de 18 anys Greta Thunberg, precisament per no participar-hi i denunciar la hipocresia dels allí reunits. Thunberg en estat pur. La mateixa Thunberg amb qui va parlar Gonzo per a Salvados a Suècia, en una entrevista que la Sexta emet aquesta nit, a partir de les 21.25 h.

Segons ha explicat Gonzo, presentador del programa, aconseguir l’entrevista els va costar moltíssim. «Va ser com el cas d’Obama: ho aconsegueixes quan fa molts anys que hi vas al darrere». Dos anys i mig, per ser exactes. Perquè quan ja ho van tenir molt a prop, la pandèmia ho va parar. Finalment van aconseguir el sí i van viatjar a Estocolm aprofitant que al novembre se celebraria la COP26, que és quan ella intensifica la seva campanya i mobilitza els joves. Tot i així tenien dubtes. «No sabíem com respondria una noia de 18 anys, amb Asperger, i que és una icona global».

Tot i els dubtes inicials, l’equip del programa va quedar gratament sorprès, perquè malgrat ser una activista amb més de 13 milions de seguidors a Instagram i ser capaç tant de treure al carrer tres milions de persones per manifestar-se com de seure cara a cara amb Obama o el Papa, es van trobar amb una noia «supernormal», que va acudir a la cita fidel a la seva forma de vida: «Va arribar amb bicicleta. Semblava que venia d’una acampada», detalla el periodista gallec.

Així mateix, la jove sueca els va posar la feina molt fàcil: «Només va posar com a condició que l’entrevista es fes en un pis a prop de casa seva i que no hi hagués traductors ni intèrprets, que fos en anglès, perquè si no es perd una mica el missatge. I en anglès la vam fer», explica. A més, no va escatimar en temps, ja que van parlar gairebé una hora i mitja, i va acceptar tot el que li van proposar per a la promo. El periodista va descobrir que no tenia res a veure amb la imatge que se’n té a través de les seves intervencions als mitjans. «No és aquesta nena enfadada que sempre està seriosa, sinó que va riure moltíssim al llarg de l’entrevista» subratlla el presentador de Salvados.

Prem per veure més contingut per a tu