Vint-i-cinc anys després de ser inaugurada l'Escola Oficial d'Idiomes de Girona, la xifra total d'alumnes s'ha més que quadriplicat, perquè el curs 1983-84 "només" van ser 840, quasi tots majors de 16 anys. Tan aleshores com ara, cada any, queden moltes peticions de matrícula sense poder atendre, tot i que actualment hi ha sis escoles oficials més a les comarques gironines. Enguany un grup de 250 mestres de primària i secundària, no especialistes en llengua anglesa, assisteixen a un curs creat per millorar-ne els coneixements i així, si un dia els cal, poder impartir amb èxit la seva assignatura en anglès. L'EOI també té un acord amb la Fundació Riera i Gubau per promoure l'ensenyament de la llengua anglesa a Santa Coloma de Farners i a la comarca de la Selva.

Les noves tecnologies han canviat molt la manera d'impartir les lliçons; ara les aules estan dotades d'ordinadors, poden conectar-se a Internet, els alumnes des de casa seva poden recuperar les lliçons de les classes a les quals no poden assistir, etc. Els primers anys les classes més nombroses eren les de primer curs, perquè molts alumnes no tenien cap idea de la llengua anglesa, ja que la majoria havia estudiat francès al batxillerat. Ara ja són molts els qui es poden matricular al segon curs i al tercer, per després poder-hi fer el quart i el cinquè per obtenir el certificat del nivell avançat.

La major part d'alumnes volen dominar l'anglès per millorar el seu lloc de treball o per gaudir més dels viatges a l'estranger. Aleshores, quines persones encara estudien francès? La resposta ens la donà una professora de l'EOI: "Els que ja saben anglès... i quan han de respondre que sí a una pregunta, diuen "Ooh, yes!". Quan es van començar les lliçons de rus la majoria d'alumnes estaven vinculats al sector turístic, però ara que ja vénen molt pocs russos i ucraïnesos en comparació d'uns anys enrere, qui estudia rus i per què? Un dels professors ens ho explica: el centenar i escaig d'alumnes que tenim mantenen relacions d'amistat, de parella o vincles familiars amb persones de l'est d'Europa; alguns són fills o filles de persones russes, i els seus pares volen que també coneguin "la seva llengua".

També, segons ens digué la mateixa directora, a partir de mitjans de febrer començarà un curs especial de 30 hores, que cal considerar-lo com un globus sonda per poder-ne avaluar la demanda: Serà d'introducció a la llengua japonesa, la seva cultura i la seva escriptura, per a persones sense coneixements de japonès. Desitgem que sigui un èxit més de l'EOI-Girona i que a partir del curs vinent s'afegeixi a l'alemany, l'anglès, l'àrab, el català per a no catalanoparlants, l'espanyol per a estrangers, el francès, l'italià i el rus.