En l'últim capítol del sainet, la població ha de celebrar entusiasta les noces d'or dels Reis, que els homenatjats en qüestió gaudeixen a soles o en companyia d'altres. La Sarsuela subministra fotos de la feliç parella, captades abans de la participació de Massiel a Eurovisió. No hi ha un sol membre de la Família Reial que parli amb un altre membre de la Família Reial sense la intermediació d'advocats, però la parròquia ha d'aclamar la Família Reial com si fos la invenció més singular des del frigorífic, encara que més glacial. Els catedràtics de Dret Constitucional asseguren que aquest sistema funciona.

Intenti vostè telefonar a la seva primera xicota o dona, per recordar-li que avui es compleixen anys des que van consolidar la seva relació. Jo ho vaig intentar. Em va contestar que estava molt enfeinada amb el biberó de la seva néta, i que la meva trucada li confirmava que jo era el mateix imbècil al qual va fer bé d'abandonar fa dècades. Va ser més amable que la Reina amb el Rei en idèntica commemoració, a jutjar per una dona que celebra les noces d'or del seu matrimoni demorant quatre dies la visita al seu marit, que s'ha fracturat el maluc. La trobada hospitalari va durar quinze minuts.

Em temo per tant que les noces d'or de l'ex-Família Reial serveixin únicament de pretext per parlar d'una tal Corinna, dona d'insípida bellesa, les fotos de la qual al costat del Rei no ha difós de moment La Sarsuela. El cap d'Estat sempre es trenca pel mateix lloc però, si Corinna s'hagués trencat una ungla matant elefants, no hauria pogut rebre assistència mèdica a Espanya, a causa de les estrictes normes de Rajoy contra l'atenció sanitària a immigrants. En els reportatges publicats per aquestes dates, s'insisteix que Corinna viatja en representació dels espanyols. Convindria precisar en quina qualitat, i transmetre-li de passada una explicació decorosa a Rouco Varela, abans que agafi el bàcul com un bat de beisbol. I si Corinna incorre en relliscada com a amiga privada del Rei, qui se'n responsabilitza i qui ho escriurà. Gairebé em surt qui ho encobrirà.