És una voluntat,

no una bogeria

JOAN JANOHER I SADURNI. VULPELLAC.

És així com vull definir l´enunciat, almenys per a nosaltres, amb un sentit òptim d´enteniment democràtic: se´ns fa difícil entendre les bajanades constants que estan manifestant els populars. Cerquen qualsevol comentari o acció nacionalista, envers allò que estem desenvolupant, per assolir-ho almenys, així s´hauria d´interpretar, pel sentiment arrelat i responsable que tenim com a país. Doncs aquest concepte molesta i senten la necessitat de voler espanyolitzar-nos.

Pel que fa a l´objectiu primordial de recerca de la unitat ha estat i és totalment nul: jugant a no definir-se l´estat com a un govern que sàpiga escoltar i valorar el tarannà dels catalans. Llavors, emparant-se en veure fantasmes a la moguda d´organitzacions, com ara ho és l´Assemblea Nacional Catalana, entre altres, a la qual procuren desestabilitzar i titllar de terroristes. Malgrat la ignorància que els envaeix, pretenen forçar opinió per salvaguardar Espanya.

Som un poble cívic, responsable i obert al diàleg, havent donat exemple de concòrdia demostrada, amb la immigració que sempre ha rebut un tractament meritori i reconegut. En canvi, els governants de l´Estat han defugit les seves responsabilitats, per això, ara i quan llegim la premsa dretana de la gran capital, dient que el nostre president ha perdut els trucs, per donar suport als seus ciutadans a la consulta, no s´adonen que és una única voluntat, i no pas una bogeria.

Resposta a l´article de Joan Martí

sobre la MAT

Pere Palacín i Farré. Director

general d´Energia, Mines i Seguretat Industrial

En l´edició del passat dilluns, 10 de març, el seu diari va publicar l´article «MAT: dependència per la independència», signat pel sr. Joan Martí, on s´assegura que «... pel director General d´Energia de la Generalitat, Pere Palacín, que en una entrevista a la revista Entrelíneas de REE reconeix que la MAT no donarà més seguretat a la xarxa». Voldria fer dues consideracions en relació a l´afirmació del sr. Martí:

1.- Mai he concedit una entrevista ni he fet declaracions per a la revista Entrelíneas de REE, la qual tampoc ha citat mai el meu nom en cap de les seves 31 edicions publicades.

2.- La meva opinió tècnica, com a enginyer industrial, és que les interconnexions elèctriques internacionals són fonamentals per al bon funcionament del sistema elèctric. Per tant, considero que l´entrada en servei de la línia Sentmenat-Bescanó-Santa Llogaia, de la posterior interconnexió amb Baixàs i de les actuacions en la xarxa de distribució que hi estan associades resoldran l´històric dèficit de garantia de subministrament elèctric a les comarques gironines i al nord de la comarca del Maresme.

Chapeau, Barça!

Bernat Serdà Bertran. girona.

Se´n va en Guardiola, el millor entrenador de la història i agafa l´equip el seu ajudant. A un defensa internacional i carismàtic, l´Abidal, se li ha de fer un transplantament de fetge. A l´entrenador, el molt estimat Tito Vilanova, se li diagnostica un tumor i ha de ser intervingut. Mentrestant, hem d´anar aguantant andanades i càrregues de profunditat des de Madrid, per part d´un portuguès, que a més ens fica el dit a l´ull. Doncs bé, quan passava tot això, vàrem anar guanyant títols.

Quan semblava que, amb un entrenador nou, ens anàvem refent, arriba la lesió de Messi i l´assetjament mediàtic i fiscal pel fitxatge de Neymar, fins al punt que la pressió fa dimitir el president Rossell. La cirereta al pastís es va posar en el partit contra el Celta. Lesió de Valdés i més de 6 mesos fora de combat.

Malgrat tot això tornarem a lluitar, encara que a Madrid hagin desenterrat la guerra dels àrbitres iniciada per Mourinho. Qui m´havia de dir que amb 68 anys veuria un dia el Madrid queixar-se dels arbitratges! Barça: el més gran!

Escola Josep Boada de Riudarenes

Miquel Mompió i Azemar. riudarenes.

Dijous passat vaig assistir a la cloenda d´un esdeveniment cultural de música a càrrec de la Principal de la Bisbal a l´escola Josep Boada de Riudarenes. Els components de l´orquestram dividits en grups, varen anar passant per les aules a explicar els instruments de la Cobla. Ho varen arrodonir amb un petit concert a la Sala d´actes de l´Escola. Doncs els alumnes i la Cobla varen compartir música i cants populars catalans, vagi per endavant el meu agraïment a la Principal de la Bisbal.

Però el que vull remarcar amb aquestes ratlles és l´extraordinària actuació professional i vocacional de tot el professorat, que, mentre va durar el concert, tingueren molta cura del seus alumnes respectius, vetllant per les seves necessitats alhora que pel seu comportament i saber estar. Les escoles concertades poden ser una altre cosa però jo puc i vull donar fe que l´Escola Pública Josep Boada de Riudarenes té un excel·lent claustre de professorat del qual els pares poden sentir-se molt orgullosos, així com de la professora de música, srta. Alba, que vinguda d´altres països catalans ha assumit molt bé les nostres tradicions catalanes.

Enhorabona a tots i per molts anys.

A l´empresari

pocavergonya

FRANCESCA BARTI I COMALAT. BANYOLES.

A l´atenció de l´empresari català garrepa. Probablement ajornaleu treballadors immigrants sense papers, també d´altres que busquen desesperadament una feina i persones a l´atur que necessiten uns ingressos urgentment.

Probablement els pagueu una porqueria, sense Seguretat Social, i els exploteu un munt d´hores al dia com si res.

Probablement la llei us apliqui una sentència ben aviat per negligència, explotació i maltractament. Tant de bo passi ben aviat. A tots els qui us enriquiu per tracte abusiu al treballador us mereixeu que us tractin igual com esteu fent amb ells/es