Segueix-nos a les xarxes socials:

Cartes

Dalai Lama:

El destí està gairebé tot escrit

Carles Mallart. President Fundació P. Petjada Sant Narcís. Girona.

Deu fer uns set mesos va contactar amb mi a través d´una xarxa social un monjo del Tibet que es volia afegir al perfil. La meva contesta va ser immediata, i li vaig dir, mira, em convindria contactar de debò i en directe amb el Dalai Lama, el teu cap. Contesta seva: no t´hi puc fer res però sàpigues que resaré molt perquè els teus desitjos siguin realitat. Ves per on, d´aquí a poc m´entrevistaré amb ell, fora del nostre país. M´agrada la «parapsicologia», es diu que on estan més avançats és a l´Índia i a la Xina, el Dalai Lama n´és capdavanter. Tinc un gran respecte per totes les formes de vida, meditacions, religions,... si un no molesta a ningú, pot fer el que cregui convenient. Hi estan d´acord?

Així com tots sabem el dia, l´hora i el lloc on naixem, la parapsicologia sap el dia, l´hora i el lloc on marxem, venim a fer una missió gran o petita a aquesta vida i gairebé tot està escrit. Creuen en el destí? Grans homes que han vingut a fer una gran missió en aquests món n´hi ha com John Kennedy, Nelson Mandela, Dalai Lama, Martin Luther King,... i una llarga llista que és pública. Per contra altres d´anònims i d´això n´hi ha milers i milers, que els trobem a la feina, al veïnatge, als diaris,... també han vingut a fer una missió petita o gran en aquest món i que moltes vegades ni ells mateixos saben. Fa disset anys que estudio com a afició temes de parapsicologia i, creguin-me, és senzillament apassionant. El que també crec que és molt millor ésque la gent en general no sàpiga ni vulgui saber quan marxarà d´aquest món dels vius. També és cert que hi ha alguns bons professionals entre nosaltres i molta «farsilàndia» i aprofitats/des de tot plegat. Una norma superbàsica de la «parapsicologia» és la de no escupis a l´aire, que et cau a sobre, «no facis mai mal a ningú gratuïtament, perquè el mal sempre torna».

A tall de resum, m´agradaria compartir amb vostès les divuit regles per ser més feliç del Dalai Lama: 1.- Els grans amors i realitzacions impliquen grans riscos. 2.- Quan perdis, no perdis la lliçó. 3.- Segueix les 3 «R», respecte per un mateix, per les dames i responsabilitat d´acció. 4.- A vegades no aconseguir el que vols és un cop de sort. 5.-Aprèn les regles per saber com trencar-les. 6.- No permetis que una petita disputa malmeti una gran amistat. 7.- Quan tinguis una errada, pren mesures immediates per corregir-la. 8.- Troba temps per a tu mateix els 365 dies de l´any. 9.- Obre´t al canvi però no oblidis els valors. 10.- Moltes vegades el silenci és la millor resposta. 11.- Viu una bona i honorable vida. 12.- Un bon ambient d´amor a casa és fonamental. 13.- Oblida el passat davant els desencontres amb els teus. 14.- Compartir coneixements és aconseguir immortalitat. 15.- Sigues gentil amb la terra. 16.- Un cop a l´any visita algun lloc on no has estat mai. 17.- La millor relació és aquella en què l´amor per cada un excedeix la necessitat de l´altre. 18.- Jutja el teu èxit per allò a què vas haver de renunciar per obtenir-lo.

Qui no vol ser feliç?, una meta universal de la vida. Qui no vol trobar espais per somriure i ser feliç? Dalai Lama, quin personatge més excel·lent, estimat, admirat, seguit... Em fa molta il·lusió trobar-me amb ell properament.

La tasca que tenim per davant

LluÍs Esquena Romaguera.

Torroella de Montgrí.

Davant la situació que veiem que estan patint milers de cristians, els últims a Egipte, penso que és el moment de recordar sense complexos que no es pot ser cristià fora de l´Església i deixant-nos interpel·lar per la missió que ens ha estat confiada. Aquesta tasca, desafiament sempre renovat, és la de proposar, sense imposar, la Bona Nova a tots; anar a tots els que tinguin fam de Déu i fam de pa, sent testimonis de l´Evangeli, sembradors de pau, i ajuda per als més necessitats, com, per exemple, i per desgràcia, fan tants pares i mares que ni tan sols tenen per donar de menjar als seus fills.

Un invent important

M. Carme Haro Roca. BANYOLES.

Un dels invents més importants de la humanitat és l´alfabet. Transcriure sons humans en grafies, combinar-les, donar-los estructura i significat, ha fomentat les relacions humanes, el pensament i també el món personal de la imaginació.

Som en un món en què la pluja d´imatges és com un tsunami i moltes d´aquestes tenen un darrer fons de manipulació.

Fomentar la lectura, a banda d´enriquir-nos tant en el món imaginari individual, també ens desperta el sentit crític que tot ésser humà ha de procurar tenir per conservar la seva dignitat.

Prem per veure més contingut per a tu