Segueix-nos a les xarxes socials:

El perill de twitter

En les darreres setmanes hem pogut comprovar els múltiples perills que amaga un simple tuit. D´una banda, ja es poden oblidar de fer carrera política si en el seu historial consta algun tuit passat de voltes o, diguem-ne, que pugui ser considerat políticament incorrecte. En el món on-line i més que en qualsevol altre lloc funciona allò de: no diguis mai el que no vulguis que diguin que has dit i, pel que sembla, hi ha tot un exèrcit de gent que no té res més a fer que rastrejar l´historial digital de tothom que pugui ser escollit per un càrrec públic o tenir pretensions d´accedir-hi.

Però, els perills del Twitter van molt més enllà d´allò que hagis pogut publicar en el passat. Ara, també, el poder d´un tuit pot fer dinamitar moltes coses en el mateix moment de publicar-se. Només a tall d´exemple, és el que va passar la setmana passada a la cimera del G-7 amb el tuit d´aquest president explosiu que tenen els americans.

La persecució sobre noms com el nou president de la Generalitat, la consellera de Cultura, el president de la Comunitat Autònoma de Madrid i tots aquells que ostenten alguna mena de representació pel fet d´haver dit segons què en temps passats és avui constant i fins i tot exagerada, perquè en moltes ocasions la polèmica es genera quan d´allò que es parla és de quelcom antic i que probablement en el moment de la publicació va passar absolutament ­desapercebuda.

Ja ho veuen, el Twitter, que en realitat és una xarxa social molt menys utilitzada que d´altres, s´ha convertit en una eina per avaluar les capacitats per ostentar càrrecs públics de les persones i, en alguns casos, com a arma política. Veient per on van les coses, a partir d´ara el problema no serà la limitació de caràcters del Twitter, sinó l´autocensura que tothom s´acabarà aplicant per evitar ser avaluats, no pel que fem, sinó pel que haguem pogut dir en algun moment de la nostra història. Més val que ens ho fem mirar.

Prem per veure més contingut per a tu