Segueix-nos a les xarxes socials:

Raquel López viernes/ Girona

Cartes dels lectors

Un tracte inhumà

Que la sanitat pública fa temps que no rutlla com hauria, ho sabem tots. Però tenir algú ingressat des de fa dies, amb un dolor literalment insofrible, i pendent de cirurgia, va molt més enllà d’això… és simplement inhumà, indecent i vergonyós.

Des del primer moment que ma mare va ingressar a l’Hospital Josep Trueta de Girona que ens diuen que l’operaran demà... i aquí seguim! Després de molts dies, de molts «demà, segur» i sobretot, de molta frustració i impotència encadenada... ni rastre de l’operació! I així, dia a dia, i més enllà del dolor físic, que òbviament es va agreujant com a conseqüència de la immobilització total que pateix, el dolor mental es fa més intens. El sentir-se completament abandonat per un sistema sanitari en el que creies i al qual hi has contribuït de forma religiosa, pagant els teus impostos, des de fa gairebé 50 anys; la incertesa de saber quan acabarà aquesta agonia constant que ni la morfina cura i el sentir que quan de debò necessites que t’ajudin, estàs sol, abandonat i arraconat en una habitació d’hospital sense que ni tan sols algú de la teva família es pugui quedar a dormir amb tu.

És això l’Estat del Benestar? Fins aquí estem arribant? I jo, mentrestant, miro d’animar-la i evitar que el que va començar sent una simple fractura òssia que s’havia de resoldre en qüestió d’unes hores, acabi sent un problema d’angoixa i depressió que derivi en problemes bastant més importants.

 I creieu-me quan us dic que ho intento, i molt, però cada dia costa una mica més que tingui ganes, ni tan sols, de parlar. Però, com li puc dir jo a ma mare que segueixi positiva i forta, que no desesperi i que tot anirà bé, quan el seu dolor només va en augment al mateix ritme que les seves esperances s’esvaeixen?

Prem per veure més contingut per a tu