Segueix-nos a les xarxes socials:

És cert que si sopes molt, al matí t´aixeques inflat?

És cert que si sopes molt, al matí t´aixeques inflat?

Com a "inflat" caldria aclarir de quina simptomatologia es tracta més concretament: si és distensió abdominal deguda a flatulències, o bé inflamació de la mucosa digestiva.

Referent al sopar, si és excessiu en quantitats consumides, o amb molt contingut greixós, precisa d'una digestió gàstrica més lenta i llarga. El buidatge gàstric cap a l'intestí tardarà més. I pot afectar a la conciliació adequada del son i propiciar que ens aixequem l'endemà cansats.

A nivell dietètic, caldria fer una valoració del què se sol sopar (tant en qualitat com en quantitat), per a poder determinar la relació que existeix entre els aliments habituals d'aquest àpat i la conseqüència digestiva; a fi de poder evitar-ho. Si es dóna habitualment, es pot tractar d'un error alimentari o un mal hàbit fàcilment corregible.

En últim cas, si l'endemà ens aixequem habitualment amb l'abdomen distès, degut als gasos acumulats a nivell intestinal, caldria fer proves diagnòstiques que permetin conèixer el per què d'aquesta producció excessiva de gasos (sempre se'n generen, per part de la microbiota intestinal): maldigestió a algun tipus d'hidrat de carboni?, patologia inflamatòria digestiva?, restrenyiment crònic?, etc. Fer una consulta al metge de l'aparell digestiu seria el més indicat si aquesta problemàtica persisteix.

Prem per veure més contingut per a tu