Segueix-nos a les xarxes socials:

El Seminari d'Habilitats per la Vida acull uns cent experts

Les jornades van ser organitzades per la Càtedra de Promoció de la Salut, la Fundació Edex i Dipsalut

El Seminari d'Habilitats per la Vida acull uns cent expertsdipsalut

La cinquena edició del Seminari Internacional d'Habilitats per la Vida, que va tenir lloc la setmana passada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, va reunir un centenar de professionals, entre els quals hi havia responsables del disseny de polítiques públiques orientades a infants, adolescents i joves, de l'àmbit de l'educació, la salut comunitària, la prevenció de l'abús de drogues, l'educació afectiva-sexual, el foment de la convivència, la cultura ciutadana i la promoció de la salut, entre d'altres.

Amb el lema «Habilitats per aprendre a cuidar-nos» aquesta cinquena edició del seminari internacional s'ha centrat en com les habilitats per a la vida ens ajuden a tenir cura de nosaltres mateixos, de les altres persones i també dels entorns on convivim. Aquestes habilitats són destreses psicosocials -com l'empatia, la comunicació interpersonal, el pensament crític, la solució de problemes, el maneig de sentiments o el treball en equip- que ens ajuden a tenir un major control sobre les nostres vides i a prendre millors decisions per a la nostra salut tant individual com col·lectiva. L'Organització Mundial de la Salut les defineix com «aquelles aptituds necessàries per tenir un comportament adequat i positiu que ens permeti afrontar eficaçment les exigències i reptes de la vida diària».

Al llarg de les dues jornades es van dur a terme tres conferències principals, tres taules rodones i quatres tallers pràctics, pels quals es va comptar amb reconeguts experts en aquest àmbit. Professionals de Dipsalut hi van compartir el marc teòric i la metodologia de treball de programes com el Sigues tu, eines i actius per a la salut, un pla d'educació per a la salut que utilitza com a estratègia l'entrenament de les habilitats per a la vida d'infants, adolescents i joves i que aconsegueix incidir també en la comunitat educativa i en les famílies.

Els ponents van destacar la importància de les habilitats per a la vida en el benestar de les persones i les comunitats i, per tant, la seva clara relació amb la promoció de la salut. També hi va haver tres espais orientats a compartir experiències i projectes que porten a la pràctica l'entrenament de destreses psicològiques i socials.

Prem per veure més contingut per a tu