Segueix-nos a les xarxes socials:

Els col·lutoris bucals podrien reduir el risc de transmissió de la covid-19, segons estudi

Els col·lutoris bucals podrien reduir el risc de transmissió de la covid-19, segons estudi

El virus de la SARS-CoV-2, causant de la covid-19, pot ser inactivats utilitzant certs col·lutoris bucals ja disponibles, segons s'ha evidenciat en experiments de cultius cel·lulars realitzats per viròlegs de la Ruhr-Universität Bochum (Alemanya).

Es poden detectar altes càrregues virals en la cavitat oral i la gola d'alguns pacients de covid-19. L'ús de col·lutoris bucals eficaços contra el virus podria ajudar a reduir la càrrega viral i possiblement el risc de transmissió del coronavirus a curt termini. Això podria ser útil, per exemple, abans dels tractaments dentals. No obstant això, els col·lutoris bucals no són adequats per tractar les infeccions per COVID-19 o per protegir-se contra el contagi del virus.

En el seu treball, publicat a la revista 'Journal of Infectious Diseases', els investigadors van provar 8 d'aquests productes amb diferents ingredients que estan disponibles en farmàcies a Alemanya. Barrejar cada col·lutori amb partícules de virus i una substància d'interferència, per tal de recrear l'efecte de la saliva a la boca. La barreja es va agitar durant 30 segons per simular l'efecte de les gàrgares.

Després, van utilitzar cèl·lules Vero E6, que són particularment receptives a la SARS-CoV-2. Per avaluar l'eficàcia dels glopeigs bucals, els investigadors també van tractar les suspensions de virus amb un mitjà de cultiu cel·lular en lloc de l'esbandida bucal abans d'afegir-les al cultiu cel·lular.

Tots els preparats provats van reduir el virus. Tres rentades bucals el van reduir fins a tal punt que no es va poder detectar cap virus després d'un temps d'exposició de 30 segons. Si aquest efecte es confirma en la pràctica clínica i quant temps dura ha de ser investigat en estudis posteriors.

Els autors assenyalen que els col·lutoris bucals no són adequats per tractar la covid-19. "Fer gàrgares amb un col·lutori bucal no pot inhibir la producció de virus a les cèl·lules, però podria reduir la càrrega viral a curt termini en els llocs on hi ha un major potencial d'infecció, és a dir, a la cavitat oral i la gola, i això podria ser útil en determinades situacions, com en el dentista o durant l'atenció mèdica dels pacients de covid-19 ", explica el líder de l'estudi, Toni Meister.

Prem per veure més contingut per a tu