Sovint, encara que estiguem molt cansats per un dia que ha estat molt llarg o per haver matinat més del normal, no aconseguim quedar-nos adormits en el llit i tenir les hores de somni que el nostre cos necessita. Per a molts, poder dormir bé és un problema que es presenta cada nit i que comporta que l'endemà no puguem rendir tant en el treball com en el nostre temps d'oci tant com ens agradaria. A més, la falta d'hores de son va lligada al nostre estat d'humor, anímic i a l'aparició de les ulleres.

Existeixen diferents productes farmacèutics que poden ajudar-te a dormir bé a la nit. Però també existeixen altres remeis casolans que podem realitzar just abans d'anar al llit i que ens poden ajudar a agafar el son abans del que pensem.

La tècnica "4-7-8", elaborada pel doctor Adrew Weil, qui va doctorar-se a Harvard gràcies a aquest descobriment, promet que podrem adormir-nos en tan sols 60 segons realitzant un senzill exercici. En total, hem de seguir tres senzills passos que aconseguiran que el nostre cos aconsegueixi relaxar-se.

En què consisteix la tècnica "4-7-8"?

El primer que hem de fer és asseure'ns (també podem fer-ho tombats en el llit, però Weil recomana que és millor realitzar-ho amb l'esquena recta i recolzada en un respatller). A continuació, hem d'inhalar l'aire amb el nas i comptar fins a quatre. El següent pas consisteix a aguantar la respiració amb aquest aire en el nas durant set segons. En el tercer i últim pas haurem d'expirar l'aire durant vuit segons de manera forta i prolongada. L'ideal és repetir aquests passos unes tres vegades abans de tombar-nos. Comprovarem que la son fa acte de presència.

Recorda que per poder agafar el son també existeixen diferents rutines saludables que pots afegir en el teu dia a dia. Fins i tot a la nit podem perdre pes i dir adeu al greix. Una bona alimentació en el sopar també és una ajuda per poder descansar millor i, a més, perdre aquests quilos de més. Comença el dia descansat i replet d'energia.