Menys contaminació atmosfèrica i més accés a espais verds, a rius o al mar milloren la qualitat de vida de les persones amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC), segons un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), que ha analitzat la influència de factors ambientals i la malaltia en més de 400 pacients.

L’estudi de l’ISGlobal, centre impulsat per la Fundació La Caixa, destaca la necessitat d’implementar polítiques urbanes que millorin la qualitat de vida del gran nombre de persones amb malalties respiratòries al món.

«Se sap que diversos factors clínics i psicològics poden influir en la progressió de l’EPOC, però s’ha investigat poc sobre l’efecte de factors ambientals», va explicar Judith Garcia-Aymerich, investigadora d’ISGlobal i coordinadora de l’estudi.

Per això, l’equip de Garcia-Aymerich ha avaluat per primera vegada la relació entre qualitat de vida relativa a la salut i diversos factors ambientals en més de 400 pacients amb diferents graus de Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica clínicament estable, des de moderada a greu.