Diari de Girona

Diari de Girona

Estableixen un full de ruta per a una correcta atenció dels adolescents amb asma greu

El document està pensat perquè el pacient adquireixi autonomia en el maneig d’aquesta malaltia

Quatre societats científiques han llançat un document de consens, conegut amb el nom de STAR, que constitueix el primer full de ruta a Espanya per garantir una correcta atenció als pacients adolescents amb asma greu en el procés de transició de les unitats pediàtriques a les d’adult. Aquest document està pensat perquè el pacient adolescent adquireixi autonomia en el maneig de l’asma greu i els tractaments prescrits, traçar un pla individualitzat per a la seva transferència i que es tingui en compte el seu entorn familiar, va destacar la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (Separ).

El procés s’inicia a partir dels 14 anys i dura uns 8,5 mesos, període durant el qual els equips pediàtrics i d’adults comparteixen informació clínica i han de coordinar-se per mantenir el tractament biològic fins que es completi la transició. La guia conté les recomanacions que han consensuat un panell de 98 experts, conformat per neumòlegs, alergòlegs i pediatres.

Les organitzacions que han participat són Separ, la Societat Espanyola d’Immunologia Clínica, Alergologia i Asma Pediàtrica (Seicap), la Societat Espanyola de Pneumologia Pediàtrica (Senp) i la Societat Espanyola d’Alergología i Immunologia Clínica (Seaic). El procés de transició és complex perquè és en el període de l’adolescència quan es pot produir un menor seguiment de les recomanacions del metge per part del pacient.

Compartir l'article

stats