Segueix-nos a les xarxes socials:

És bo menjar tramussos cada dia?

Són llegums característics de la zona Mediterrània

És bo menjar tramussos cada dia?CC0

Els tramussos són llegums característics de la zona Mediterrània. Són unes llavors comestibles, que també es diuen "chocho o lupín" i que poden ser un bon aliment a afegir a una dieta saludable i equilibrada. Són una excel·lent font de proteïnes, fibra, vitamines i minerals, i es consideren un aliment saludable i nutritiu.

A més, els tramussos tenen un baix índex glucèmic, cosa que significa que no augmenten ràpidament els nivells de sucre a la sang. Això pot ser útil per a les persones amb diabetis o que busquen controlar els seus nivells de sucre a la sang. També són baixos en greixos i en calories, cosa que els converteix en un aperitiu ideal.

Antioxidants

Com que també contenen fitosterols, són antioxidants. Però a més, ajuden a baixar la hipertensió, regulen els nivells de colesterol, actuen com a antiinflamatori i contribueixen a prevenir malalties cardiovasculars.

Tanmateix, menjar tramussos cada dia pot resultar monòton i limitar la ingesta d’altres aliments importants. A més, un consum excessiu pot donar diarrea, flatulències o inflor abdominal, donat el seu alt contingut en fibra. També a causa del seu alt contingut en potassi poden portar problemes renals, per això no són recomanables per a persones amb aquesta patologia.

Per tant, es recomana incloure tramussos en la dieta com una part d’una dieta equilibrada i variada, en lloc de menjar-los cada dia.

Prem per veure més contingut per a tu