És bo menjar tramussos cada dia?
Són llegums característics de la zona Mediterrània
Redacció
Els tramussos són llegums característics de la zona Mediterrània. Són unes llavors comestibles, que també es diuen "chocho o lupín" i que poden ser un bon aliment a afegir a una dieta saludable i equilibrada. Són una excel·lent font de proteïnes, fibra, vitamines i minerals, i es consideren un aliment saludable i nutritiu.
A més, els tramussos tenen un baix índex glucèmic, cosa que significa que no augmenten ràpidament els nivells de sucre a la sang. Això pot ser útil per a les persones amb diabetis o que busquen controlar els seus nivells de sucre a la sang. També són baixos en greixos i en calories, cosa que els converteix en un aperitiu ideal.
Antioxidants
Com que també contenen fitosterols, són antioxidants. Però a més, ajuden a baixar la hipertensió, regulen els nivells de colesterol, actuen com a antiinflamatori i contribueixen a prevenir malalties cardiovasculars.
Tanmateix, menjar tramussos cada dia pot resultar monòton i limitar la ingesta d’altres aliments importants. A més, un consum excessiu pot donar diarrea, flatulències o inflor abdominal, donat el seu alt contingut en fibra. També a causa del seu alt contingut en potassi poden portar problemes renals, per això no són recomanables per a persones amb aquesta patologia.
Per tant, es recomana incloure tramussos en la dieta com una part d’una dieta equilibrada i variada, en lloc de menjar-los cada dia.
- Això és del que més es penedeixen les dones al final de la seva vida segons un estudi de Harvard
- Un advocat denúncia el Girona davant la UEFA i demana fins i tot el seu descens pel fitxatge de Dovbyk
- Gràfic interactiu: aquests són els municipis gironins amb més piscines
- Europa dona la raó a una gironina a qui li van denegar la pensió de viduïtat fa 10 anys
- Deu plans per gaudir d'un gran cap de setmana a les comarques gironines
- A quants catalans enganyarà Puigdemont?
- El plat que frena el deteriorament cognitiu i ajuda a no perdre la memòria
- El poble més bonic d'Espanya segons National Geographic és gironí