Segueix-nos a les xarxes socials:

El TSJC també declara nul·la la llicència del bloc il·legal d'Amer

L'equip de govern (CiU-ERC) té previst ratificar la sentència en el proper ple i diu que ja «estan en condicions» d'atorgar un permís nou

El TSJC també declara nul·la la llicència del bloc il·legal d'Amer

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a declarar nul·la la llicència d´obres atorgada a Amer, pel govern de l´independent Joan Güell (IA) l´any 2004 a la promotora urbanística Baker Gestión SL per construir un edifici de 76 habitatges i tres locals comercials a l'avinguda la Selva que es va acabar el 2008. La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ja la va declarar nul·la l´any 2009 per ocupar 1.000 metres de la via pública -concretament una part del carrer Alcalde Domènech- i no respectar les normes subsidiàries del municipi.

Aquesta decisió havia de ser ratificada en el ple del 13 de novembre de 2009, però l´equip de govern (ERC i CA), que estava en minoria, no va poder fer aquest tràmit, ja que CiU i IA van votar-hi en contra. Aquell mateix any, Urbanisme va emetre un informe on s'ordenava a l'Ajuntament enderrocar l'edifici il·legal i obrir un expedient sancionador contra els responsables de la concessió de la llicència, del govern de l´exalcalde Güell. Una veïna i el Gabinet Jurídic de la Generalitat van interposar llavors, per separat, un recurs contenciós administratiu als jutjats de Girona contra l'Ajuntament d'Amer, un dels quals -el de la veïna- va ser admès i resolt a favor de la demandant el 2013. Tot i que l´Ajuntament va apel·lar contra aquest recurs, el TSJC l´ha desestimat ara, insistint en la nul·litat de la llicència.

De moment, l´equip de govern actual (CiU i ERC) té previst ratificar aquesta sentència en el ple del pròxim dijous, 7 de juliol. «Ratificarem l´anul·lació d´aquesta llicència perquè ja estem en condicions de donar-ne una nova per aquest edifici» va avançar l´alcaldessa, Maria Rosa Vila (CiU)

Per aquest cas es va imputar Joan Güell (IA), l´exalcalde Narcís Junquera (CiU), l´exalcaldessa Alba Serra (CiU), tècnics i arquitectes, per no fer cas de les ordres de la Generalitat.

Prem per veure més contingut per a tu