Riudellots de la Selva ret homenatge al naturalista i ornitòleg Lluís Motjé

Va ser clau en la protecció del volcà de la Crosa Sant Dalmai o de l'Estany de Sils, va influir en la creació de les Vies Verdes i del Consorci del Ter, i va presidir l'ANG

Redacció

Tot i la pluja que ha obligat a suspendre els tallers i la descoberta de la placa a la Via Verda, l'Associació de veïns del Nucli Antic i l'Ajuntament de Riudellots de la Selva han fet un merescut homenatge al naturalista i ornitòleg Lluís Motjé en "Moia".

Entre les activitats s’ha fet la donació del fons documental de Lluís Motjé a l’Arxiu Comarcal de la Selva.

Lola Boadas ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a la xerrada col·loqui “Protegir la natura i conservar la memòria” amb Martí Boada, Doctor en Ciències.

El regidor de Medi Ambient, Eudald Teixidor ha destacat que Lluís Motjé va ser una persona de vital importància per a l’entorn de Riudellots, i amb aquesta jornada que li ret homenatge també ajudarà a conscienciar la vinculació de les persones amb el medi que els envolta.

Sobre Lluís Motjé

Lluís Motjé, (Riudellots de la Selva, 1958 – Sant Dalmai, 2019), va ser un rellevant naturalista i ornitòleg que va tenir sempre un sentit profund i primerenc de protecció dels espais naturals de casa nostra. Entre les diferents actuacions i compromisos més importants cal destacar la protecció i posada en valor del volcà de la Crosa, a Sant Dalmai (Vilobí d’Onyar), de l’Estany de Sils, així com influir en la creació de les Vies Verdes, el Consorci del Ter i en la creació del Departament de Medi Ambient. També va presidir la primera etapa de l’Associació dels Naturalistes de Girona, i també va ser el primer president del Centre d’Estudis Selvatans. Autor de nombroses publicacions, cal destacar el llibre “Els ocells de la comarca de la Selva”.