Segueix-nos a les xarxes socials:

La municipalització de l'aigua a Vidreres és l'única forma que el servei sigui viable

El govern local aprova la memòria redactada perquè l'administració n'assumeixi la gestió

El ple de l'Ajuntament de Vidreres va aprovar ahir inicialment la memòria per municipalitzar el servei d'abastament d'aigua potable al municipi, és a dir, que l'administració local n'assumeixi la gestió directa. L'equip de govern hi va votar a favor, mentre que Vidreres Som Tots-ERC i el PSC es van abstenir i Vidreres per Tothom hi va votar en contra. La tramitació d'aquesta memòria és necessària per presentar-la a la Generalitat, i que aquesta autoritzi la municipalització, que implicarà la gestió directa del servei per part de l'Ajuntament tant al casc urbà com en les urbanitzacions on el presten dues empreses -el document posa sobre la taula la possibilitat que la incorporació de les urbanitzacions a la gestió directa sigui «gradual»-.

La memòria, redactada per una comissió que es va crear per aquesta finalitat amb membres de la corporació, tècnics i representants dels usuaris, posa de manifest que és «l'única forma» de garantir que la prestació del servei sigui econòmicament sostenible i eficient. A més d'aquests dos adjectius, el document precisa que l'Ajuntament ha d'optimitzar els avantatges i limitar els inconvenients.

La memòria posa de relleu que «una de les raons per l'establiment municipal d'aquest servei en tot el municipi ha estat la incapacitat de les empreses prestadores -Rec Madral i Riera de Cabanyes, que subministren a Aiguaviva Parc, La Goba, Terrafortuna, Puigventós i el polígon industrial- d'assegurar amb les seves infraestructures, l'adequat abastament d'aigua potable a la població d'aquests urbanitzacions i a les empreses del polígon». La memòria consta de 76 pàgines, 48 de les quals són pròpiament de la memòria i la resta, del reglament de prestació del servei.

Prem per veure més contingut per a tu