Diari de Girona

Diari de Girona

Junts descarta Dulsat i presenta Jordi Martínez com a candidat per les eleccions de 2023

L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, anunciarà al setembre si torna a presentar-se com a alcaldable

D'esquerra a dreta, el coordinador de Junts a Lloret, Romà Codina, el precandidat, Jordi Martínez, la diputada Maria Antònia Batlle i el responsable d'Organització de Junts a Lloret, Èric Bertran Junts Lloret de Mar

El grup municipal Junts Lloret de Mar, afiliat a la marca Junts per Catalunya, ha presentat el lloretenc Jordi Martínez i Puig com a precandidat a l’alcaldia de Lloret de cara a les eleccions municipals del 2023. Exregidor i farmacèutic de professió, Martínez desbanca l’actual alcalde del municipi, Jaume Dulsat, que ja havia mantingut converses amb el partit per encapçalar la llista. Dulsat governa actualment sota les sigles de Junts per Lloret, una marca té registrada com a pròpia -és alcalde del PDeCAT- i que podria arribar a prestar confusió entre candidatures si es manté.

Segons va detallar, Dulsat decidirà al setembre si es torna a presentar o no a l’alcaldia de Lloret de Mar i, en cas afirmatiu, amb quina formació ho faria. «Ganes, força i projecte en tinc, però també hi ha moltes coses a valorar; Lloret és un municipi amb molts reptes i implica una gran dedicació», va dir. 

El que té clar, segons va explicar ahir en declaracions al Diari de Girona, és que si es presenta no ho farà amb Junts per Catalunya, el partit amb el qual és diputat a la Diputació de Girona. «És bastant públic i notori que l’executiva local de Junts per Catalunya a Lloret no pensa en mi i no tinc intenció d’anar a un lloc on no em volen», va afirmar, després que el partit presentés la precandidatura de Jordi Martínez i Puig. Ara, Dulsat valorarà sumar-se a altres formacions.

Aquest càrrec que ocupa l’actua alcalde de Lloret de Mar a la Diputació de Girona no va estar exempt de polèmica. De fet, va generar cert malestar entre alguns representants de Junts per Catalunya pel fet d’estar ocupant un càrrec de la formació sense ser-ne part. Un episodi que podria estar relacionat amb la falta de suport local.

Aglutinar els exconvergents 

Dulsat va reconèixer també haver estat en contacte amb l’executiva local de Junts per Catalunya a Lloret «mirant la manera de presentar-nos plegats». Unes negociacions que, de fet, ja havien trascendit la tardor de l’any passat, quan l’alcalde va manifestar que estaven treballant per reunificar en una sola base l’espai exconvergent de cara a les eleccions municipals de l’any que ve. 

Tanmateix, l’executiva s’ha decantat finalment per donar suport a una altra precandidatura. El partit va anunciar-ho públicament en el decurs d’una assemblea d’afiliats i afiliades celebrada dimarts al vespre, a la qual hi van assistir el coordinador local de Junts, Romà Codina, el responsable d’Organització, Èric Bertran i la diputada al Parlament, Maria Antònia Batlle.

Jordi Martínez i Puig

Martínez va ser regidor i tinent d’alcalde de 2011 a 2015, amb l’alcalde Romà Codina. L’alcaldable considera que «Lloret de Mar ha de recuperar l’empenta, la il·lusió i obrir una nova etapa, amb nous reptes i objectius». I, durant l’assamblea, va afirmar també la seva voluntat per «pensar en el present» per «definir on volem ser d’aquí a vuit anys».

Una vegada presentada la precandidatura, comença un termini de set dies de recollida d’avals. Posteriorment, la Comissió Municipal Territorial elevarà la proposta de candidatura a l’assemblea, que l’haurà de ratificar. 

Compartir l'article

stats