Segueix-nos a les xarxes socials:

Així has de protegir les teves targetes quan compres per Internet

Així has de protegir les teves targetes quan compres per Internet

La targeta de crèdit és un dels instruments més emprats tots els dies, especialment per realitzar les seves compres a través d'Internet. Però és convenient conèixer una sèrie de pautes bàsiques per protegir la targeta i evitar la substracció de dades bancàries i personals.

-Targetes de crèdit: és més convenient emprar una targeta de crèdit abans que una de dèbit, ja que presenten un major nivell de seguretat i de prevenció contra el frau.

-Llocs segurs: abans de realitzar la compra, cal fixar-se si la URL inclou el símbol d'un cadenat i comença per ‘https’. Això significarà que el lloc compta amb certificats de seguretat que garanteixen les nostres operacions.

-Opcions de seguretat específiques: Algunes targetes de crèdit de la xarxa de Visa o Mastercard ofereixen la possibilitat d'activar codis i contrasenyes que s'apliquen per a cada compra i permeten introduir un nou filtre de seguretat. És recomanable informar-se en l'entitat bancària que hagi emès la targeta.

-Programes antivirus: és recomanable actualitzar de forma periòdica els programes de seguretat informàtica de l'ordinador, ja que d'aquesta manera s'evitaran problemes com el ‘phishing’, que permet als ‘hackers’ accedir a les dades bancàries.

-Emprar una targeta: si és possible, és millor disposar d'una targeta que es dediqui únicament a aquestes operacions, diferent a la qual s'empra de forma corrent per a altres compres.

-No compartir els números per correu o xarxes socials: no s'han de compartir els números de les targetes de crèdit en correus electrònics o en els perfils de xarxes socials, ja que poden acabar en destinataris desconeguts o perillosos.

-Alerta amb les aplicacions falses: cal ser previnguts davant determinades aplicacions que es descarreguin d'internet, ja que poden no presentar tots els certificats de seguretat necessaris.

-Configuració del navegador: una vegada realitzada l'operació, és aconsellable esborrar l'historial del navegador. També és convenient desactivar la funció de autocompletar, ja que d'aquesta manera les contrasenyes no apareixeran de nou.

-Evitar les Wifi públiques: les xarxes públiques poden estar subjectes a una vigilància de tercers que poden no garantir una completa seguretat. En qualsevol cas, si es van a emprar aquestes xarxes, es recomana esborrar els arxius temporals d'Internet i apagar després l'equip.

-Consultar els comptes: en cas d'haver realitzat una operació, per assegurar-se que no s'ha produït cap moviment estrany, es pot consultar el saldo dels comptes i assegurar-se que no hi ha hagut disgustos.

Prem per veure més contingut per a tu