Segueix-nos a les xarxes socials:

Viana do Castelo, tradició i modernitat

Viana do Castelo, tradició i modernitatCÂMARA MUNICIPAL DE VIANA DO CASTELO

Visitar Viana do Castelo és conèixer un port de mar amb vuit segles d’història. Avui és una ciutat contemporània però fidel al seu passat, visible en les cases manuelines, renaixentistes i barroques. En perfecta simbiosi entre tradició i modernitat, desplega en qualsevol època la bellesa de la seva naturalesa, l’encant de la seva arquitectura innovadora i una oferta turística que captiva tots els gustos. Té una xarxa senderista que uneix la imponent Serra D’Arga, recorre camins de romeries i travessa el Camí de Santiago.

A la seva oferta hostalera de qualitat hi suma la seva famosa gastronomia que té com a base els productes frescos de l’Atlàntic, amb el bacalhau , sense oblidar la rebosteria conventual en la qual regna la coca de Viana. I per acompanyar-ho, els vins verds de la regió.

La Praça da República és, des de fa cinc-cents anys, el centre cívic de Viana i la seva sala de visites. El museu d’Arts Decoratives posseeix una de les col·leccions de porcellana portuguesa més importants dels segles XVII al XIX, i el Museu del Vestit alberga un excel·lent col·lecció de vestits i d’orfebreria tradicional.

El santuari del Sagrat Cor de Jesús, situat a dalt de Santa Luzía, és un dels monuments més coneguts i emblemàtics de Viana, una verdadera postal de la ciutat, amb vistes úniques. Un altre punt de visita imprescindible, a l’antic moll comercial, és el vaixell-museu Gil Eannes, dedicat a la història de la flota bacallanera i tot el que va arribar a representar.

Una urbs actual

És referent per la seva moderna arquitectura, com la Praça da Liberdade de Fernando Távora, la Biblioteca Municipal d’Álvaro Siza i el Centre Cultural d’Eduardo Souto Moura. Sense oblidar els quatre centres nàutics

del municipi.

Prem per veure més contingut per a tu