Nova York posa en marxa la llei que podria acabar amb Airbnb

Només es permetran estades de menys d'un mes en apartaments de lloguer si són compartits amb el propietari i si l'habitatge es registra a l'Ajuntament

L'objectiu també és reduir l'especulació immobiliària i alleugerir la crisi de l'habitatge

Nova York, una de les ciutats més emblemàtiques del planeta, és sempre un destí triat pels turistes

Nova York, una de les ciutats més emblemàtiques del planeta, és sempre un destí triat pels turistes / DdG

Bruna Segura

Nova York pren mesures contundents per posar fi a l'auge dels lloguers de curta durada a plataformes com Airbnb. A partir del proper 5 de setembre, les regles canviaran dràsticament. Només es permetran estades de menys d'un mes en aquest tipus de lloguers si són compartits amb el propietari i si l'habitatge es registra a l'Ajuntament. La Llei Local 18, aprovada el juny del 2023, busca posar fi als lloguers il·legals i generar una regulació més estricta.

Aquest canvi a la normativa no només afectarà els propietaris que lloguen habitatges complets, sinó també plataformes com Airbnb, que s'ha manifestat en contra d'aquests canvis. La mesura no només busca controlar el mercat de lloguers turístics, sinó també reduir l'especulació immobiliària i alleujar la crisi de l'habitatge que afecta la ciutat. La Llei Local 18 de la ciutat es va aprovar el juny del 2023 i obliga els amfitrions de la plataforma a registrar els seus habitatges a l'Oficina d'Execució Especial de l'Alcaldia de Nova York per llogar. La regulació pionera a la ciutat també estableix sancions civils de fins a 5.000 dòlars per infraccions. Entrarà en vigor el 5 de setembre.

Segons els informes, la implementació d'aquesta nova llei afectarà directament l'oferta d'allotjament a la ciutat. Els amfitrions ja estan ajustant les reserves i els viatgers hauran d'estar preparats per a menys opcions disponibles. La regulació no només afectarà Airbnb, sinó també altres plataformes de reserves. Aquesta no és la primera vegada que una ciutat pren mesures per controlar aquest tipus de lloguers, però Nova York està marcant un precedent important en la lluita contra els abusos al mercat de lloguers turístics.

Aquest nou enfocament impactarà milions de possibles visitants a la ciutat i planteja preguntes importants sobre la direcció que prendrà la indústria del lloguer a curta durada en el futur.