Segueix-nos a les xarxes socials:

Centenars de viatgers de l'aeroport de Vilobí no podran volar fins diumenge per culpa del núvol de cendra

Els vols al nord d'Europa no s'enlairen o no arriben i per avui segueixen les cancel·lacions

Centenars de viatgers de l'aeroport de Vilobí no podran volar fins diumenge per culpa del núvol de cendramarc martí

Més d'un miler de passatgers que havien de sortir de l'aeroport de Girona o arribar-hi des d'alguna ciutat europea es van veure ahir afectats pel tancament de l'espai aeri arran l'erupció, a Islàndia, del volcà Eyjafjalla. La majoria d'aquest miler llarg de viatgers es trobava a l'aeroport gironí, ja que els vols de sortida cancel·lats ahir van ser 13, mentre que se'n van anul·lar 8 d'arribada. En total, 21 avions, tots de Ryanair. L'aerolínia donava ahir tres alternatives als passatgers afectats: retornar-los els diners, prendre un vol amb un altre destí o esperar-se que es normalitzés la situació. Els qui es van acollir a la darrera opció es troben que, probablement, no podran volar fins diumenge.

De fet, Ryanair ja anunciava ahir que la situació seguiria igual avui, almenys fins a primera hora de la tarda. Els qui tinguin previst volar avui al Regne Unit o Irlanda, els països escandinaus o Holanda i Bèlgica, poden trobar-se davant la impossibilitat de fer-ho. Fins a les 3 de la tarda, la companyia irlandesa ha anul·lat els vols de Girona a Billund (Dinamarca), East Midlands, Londdres Stansted i Bournemouth (Gran Bretanya), així com els que havien d'arribar a Girona procedents d'aquests mateixos destins. En la seva pàgina web, Ryanair va publicar un llistat dels vols cancel·lats i informava els usuaris que poden canviar el seu bitllet per al proper vol disponible de forma gratuïta o demanar el retorn dels diners.

La cancel·lació de vols va ser progressiva, a mesura que el fum del volcà s'anava expandint pel nord d'Europa. Així, Ryanair va suspendre a les 9 del matí els vols de sortida o arribada al Regne Unit. A les 10 anul·lava els d'Irlanda, a dos quarts de 12 ho feia amb els de Noruega, Suècia i Dinamarca, a les 3 de la tarda els de Bèlgica, i a les 6 de la tarda, els d'Holanda. De fet, al matí, els passatgers d'un avió amb destí a Suècia que tenia sortida poc després de les 11 van arribar a pujar-hi, però al cap de poc els van fer tornar a la terminal "dient-nos que el problema se solucionaria en una hora i mitja", explicava un passatger suec afectat, Peter Willmann. Un cop allà els van donar la gran notícia: que no podrien volar fins diumenge. "He d'anar a treballar demà, portem tres nens petits i ara només podem fer que buscar-nos un hotel", es lamentava Willmann, que havia passat una setmana a Barcelona amb la seva família i tres parelles més.

A l'aeroport de Girona es deixaven sentir ahir els laments de molts passatgers afectats que es queixaven de la manca d'informació que rebien: "Ens han explicat què passava per telèfon des d'Anglaterra", es queixava Mo, una britànica que no podia retornar a Liverpool després de passar una setmana a Tossa de Mar. Els vols que van ser anul·lats ahir a l'aeroport de Girona es dirigien a Liverpool, East Midlands, Estocolm, Bristol, Londres Gatwick, Västeras (Suècia), Edimburg, Glasgow, Dublín i Londres Stansted (en aquest darrer, un al matí i un a la tarda). Així mateix, es van anul·lar els vols que havien d'arribar a Girona procedents de Liverpool, Belfast, Londres Gatwick, Dublín, Londres Stansted, Brussel·les, Edimburg i Västeras.

Prem per veure més contingut per a tu