Segueix-nos a les xarxes socials:

Uns 150 ponents d'arreu del planeta participaran a l'edició més internacional

La galàxia culinària homenatjarà a Santi Santamaria

El Fòrum Gastronòmic de Girona reunirà gran part de la galàxia culinària. En total hi ha prevista l'assistència d'uns 150 ponents d'arreu del món alguns dels quals repeteixen respecte a l'anterior edició i d'altres hi són presents per primer cop. Destaquen representants de restaurants amb estrelles Michelin, com Ferran Adrià, Sergi Arola, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Nandu Jubany, que compartiran i posaran les seves idees sobre la taula.

Alguns faran conferències, altres participaran en tallers i també n'hi ha que faran demostracions. Xavier Pellicer, de Can Fabes, havia de dirigir un taller sobre alimentació i salut, però probablement farà algun canvi per retre homenatge a Santi Santamaria. Els oganitzadors del Fòrum van definir el finat com un "cuiner pensador que tenia un sentiment identitari i que conjugava l'alta cuina amb la defensa de la cuina de la terra".

Per primer cop seran al Fòrum gironí alguns cuiners d'altres parts del planeta que ja tenen renom a nivell mundial. Representants francesos com el pastisser Chistophe Adam, xinesos com el cuiner Frank Cai, nord-americans com un dels icones de la cuina feta amb productes cuinats orgànicament Charlie Trottier, i també argentins, portuguesos, anglesos i rerpesentants de tota la geografia estatal, com ara gallecs, canaris, asturians o bascos. Tots aquests experts en la cuina, els vins, les postres i els cafès es combinaran amb especialistes en matèries com la salut, l'alimentació, la dietètica i fins i tot en l'economia.

Prem per veure més contingut per a tu